Fietsdiefstal

Fietsdiefstal pakken we samen aan!

De gemeente Hengelo heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in veiligheid. Maar ondanks alle maatregelen blijft het aantal fietsdiefstallen een probleem. Gemeente en politie willen daar graag iets aan doen. Daarbij is de medewerking van zoveel mogelijk fietsbezitters nodig.

  • Zet uw fiets op slot in een (bewaakte) fietsenstalling, ook als u maar even weg bent.
  • Zet uw fiets met meerdere sloten van verschillende merken op slot.
  • Maak uw fiets altijd vast aan een voorwerp, zoals een paal of fietsenrek.
  • Zet uw fiets aan het voorwiel en aan het frame vast.
  • Zet uw fiets op een plek, waar veel mensen er zicht op hebben. Bijvoorbeeld bij een bushalte.
  • Parkeer uw fiets op een verlichte plaats.
  • Koop uw fiets bij een erkende fietshandelaar.
  • Registreer uw fiets. Noteer zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets, onder andere merk, type, kleur, framenummer en chipnummer.

Hengelo heeft verschillende bewaakte fietsenstallingen. U vindt ze op de pagina fietsenstalling.

Uw fiets is gestolen

Veel mensen doen geen aangifte als hun fiets gestolen is. Als de politie de fiets vervolgens terugvindt, is de eigenaar onbekend. Het is daarom belangrijk dat slachtoffers van fietsdiefstal aangifte doen. Dat kan bij het politiebureau maar ook via www.politie.nl.

Houd bij de aangifte van fietsdiefstal altijd het framenummer, merk of chipnummer bij de hand. Een ingevulde fietsregistratiekaart (Pdf) is daarbij een handig hulpmiddel. Binnen 10 dagen kunt u uw aangifte terugvinden in het Fietsdiefstalregister. De fiets is dan landelijk herkenbaar als gestolen fiets.

Uw fiets stond fout geparkeerd

Een fiets die fout of te lang geparkeerd staat, wordt verplaatst naar het fietsdepot bij 't Beukert aan de Deurningerstraat 250.Voor meer informatie zie Aanpak overlast fout geparkeerde fietsen.

Via de website van het Fietsdiefstalregister kunt u zelf zien of een fiets als gestolen geregistreerd staat. Alle aangiftes van fietsdiefstal komen automatisch in het register. Voor de registratie moet u bij de aangifte wel het framenummer, merk of chipnummer van de fiets opgeven.

Via het Fietsdiefstalregister kunnen bedrijven controleren of ze geen gestolen fietsen in- en verkopen. En u kunt zelf bij de aanschaf van een tweedehands fiets controleren of het gaat om een gestolen fiets. Ook medewerkers van gemeentelijke fietsdepots maken gebruik van het Fietsdiefstalregister.

Elke week worden er in Nederland meer dan duizend gestolen fietsen teruggevonden zonder dat de eigenaar zich meldt. Doet u na diefstal aangifte, dan kunt u uw fiets terugkrijgen als die wordt opgespoord via het Fietsdiefstalregister.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu