Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Parkeervergunning algemeen

In Hengelo moet u in een aantal gebieden betalen voor het gebruik van een openbare parkeerplaats.

Wilt u uw auto vaak in één van deze gebieden parkeren? Dan kan een algemene parkeervergunning uitkomst bieden.

Waar mag u parkeren met een parkeervergunning?

Met een parkeervergunning algemeen mag u parkeren op de openbare parkeerplaatsen waarvoor u normaal gesproken moet betalen in één van de volgende gebieden:

 • Centrum

Voor de parkeervakken aan straat en parkeerterreinen aan Beursstraat, Bornsestraat (tussen Oldenzaalsestraat en Beukweg), Brugstraat (gedeelte tussen Beekstraat en Marskant), De Wetstraat, Dorpsmatenstraat (met uitzondering van de drie parkeerplaatsen voor de Rabobank), Drienerstraat, Eikstraat (alleen geldig op parkeerterrein, niet bestemd voor blauwe zone), Enschedesestraat, Gieskesstraat, Ir. M. Schefferlaan, Kloosterhof, Marskant, Marssteeg, Mitchamplein, Oldenzaalsestraat (tussen Eikstraat en Ir. M. Schefferlaan), Prinses Beatrixstraat, Sherwood Rangers, Smutsstraat, Trijpstraat, Tuindorpstraat (niet bestemd voor blauwe zone), Willemstraat (tussen Marskant en Beekstraat) en Wolter ten Catestraat.

Wilt u met een parkeervergunning voor het centrumgebied ook in parkeergarage De Beurs parkeren, dan kan dat als u voor minimaal 3 maanden een vergunning hebt gekocht. Wij hebben dan wel uw toestemming nodig om uw kenteken te registreren. U moet dit per mail via reguleringentoezicht@hengelo.nl doorgeven. In de mail vermeldt u het kenteken en het nummer van de parkeervergunning.

 • Parkeerterrein Mitchamplein
 • Parkeerterrein Ir. M. Schefferlaan
 • Parkeerterrein Sherwood Rangers (Heemafterrein)
 • Parkeerterrein Wolter ten Catestraat (ingang bij Wolter ten Catestraat 59)
 • Parkeerterrein Eikstraat

Hoeveel kost een parkeervergunning algemeen?

 • Een parkeervergunning voor het centrum kost € 68,20 per maand. U kunt de parkeervergunning algemeen voor minimaal een maand tot maximaal een jaar kopen.
 • Een parkeervergunning voor de parkeerterreinen Mitchamplein, Ir. M. Schefferlaan, Sherwood Rangers, Wolter ten Catestraat en Eikstraat kost € 163,40 per jaar. Let op: met deze vergunning mag u alleen parkeren op het parkeerterrein waar de vergunning voor is afgegeven. 

Parkeervergunning voor bewoners

Woont u in een gebied waar u moet betalen voor het gebruik van een openbare parkeerplaats? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een parkeervergunning voor bewoners aanvragen. Kijk voor meer informatie verder op Parkeervergunning voor bewoners.

Aanvragen en verlengen

Een algemene parkeervergunning kunt u heel gemakkelijk online aanvragen en verlengen via onze parkeerbalie. U hebt daarbij uw DigiD nodig. Uw parkeervergunning is direct geldig nadat u uw aanvraag online hebt betaald.

Parkeerbalie

Wilt u een parkeervergunning aanvragen voor een bedrijf? Dan hebt u een eigen account nodig. U kunt zo'n account per e-mail aanvragen via: gemeente@hengelo.nl. Vermeld in uw e-mail:

 • kvk-nummer;
 • naam bedrijf;
 • naam contactpersoon.

Kenteken wijzigen

Uw vergunning is gekoppeld aan het kenteken van de auto. Gebruikt u (tijdelijk) een andere auto? Vergeet dan niet om het andere kenteken door te geven, anders loopt u het risico op een bekeuring.

 • U kunt de kentekenwijziging heel gemakkelijk doorgeven via de parkeerapp.
 • Hebt u een parkeervergunning voor het centrumgebied en maakt u gebruik van parkeergarage De Beurs? Geef dan de kentekenwijziging ook per e-mail door aan reguleringentoezicht@hengelo.nl.

Vergunning opzeggen

U kunt uw vergunning opzeggen aan de balie op het publieksplein in het stadhuis, hiervoor moet u wel een afspraak maken. U kunt ook met het formulier Intrekken parkeervergunning (Pdf) uw vergunning opzeggen. Print het formulier, vul het in en stuur het per post naar Gemeente Hengelo, SBO team Voorbereiding en Realisatie, Postbus 18, 7550 AA Hengelo of per e-mail naar gemeente@hengelo.nl.

Let op: hebt u een pasje van parkeergarage de Beurs, dan moet u deze bij beëindiging van de vergunning inleveren in het stadhuis. U mag het ook toesturen samen met het formulier Intrekken parkeervergunning.

 • Uw vergunning is gekoppeld aan het kenteken dat u aan ons doorgeeft. Gebruikt u (tijdelijk) een andere auto? Vergeet dan niet om het andere kenteken door te geven, anders loopt u het risico op een bekeuring.
 • Uw vergunning is geldig voor één auto.
 • Uw vergunning is alleen geldig voor parkeerplaatsen en parkeerterreinen in het vergunninggebied.
 • Met een parkeervergunning voor het centrumgebied mag u ook in parkeergarage De Beurs parkeren als u voor minimaal 3 maanden een vergunning hebt gekocht. Houd er rekening mee dat u dan wel eerst per e-mail uw kenteken en het nummer van de parkeervergunning moet doorgeven via reguleringentoezicht@hengelo.nl.
 • Uw vergunning is niet geldig voor speciale vergunninghoudersplaatsen, gehandicaptenparkeerplaatsen of voor parkeren in het autovrije gebied in het centrum.
 • Uw vergunning is niet geldig voor het parkeren van een reclamevoertuig met het kennelijk doel om handelsreclame te maken (APV, artikel 5.7.1).
 • Uw vergunning is niet geldig voor het parkeren van een voertuig dat - met inbegrip van lading - langer is dan 6 meter en hoger dan 2,4 meter (APV, artikel 5.8.1).

Publieksplein (Stadhuis)
Burgemeester van der Dussenplein 1, 7551 EB Hengelo
Telefoon:  14 074

Contactformulier

Afspraak maken

Wilt u langskomen? Maak altijd eerst een afspraak. Klik daarvoor op onderstaande button.

Afspraak maken  

Of bel met 14 074.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu