Vergaderingen

De vergaderingen in Hengelo zijn opgedeeld in raadsvergaderingen en de politieke markt. In Hengelo vergadert de gemeenteraad in principe om de twee weken. De dinsdag en de woensdag zijn de vaste vergaderavonden. De vergaderingen vinden plaats in het Stadhuis van Hengelo.

Bekijk de volledige vergaderagenda

De vergaderingen zijn opgedeeld in raadsvergaderingen en de politieke markt, de werkwijze hiervan zijn vastgelegd in het “Reglement van Orde”. Hoe dit werkt leest u hieronder.

De raadsvergaderingen vinden in principe om de twee weken plaats. Tijdens de raadsvergadering neemt de gemeenteraad  besluiten. Inspreken is niet mogelijk bij een raadsvergadering. De vergaderingen zijn wel openbaar en op dit moment te volgen via ons YouTube-kanaal. U bent van harte welkom.

Bekijk de vergaderagenda

Niet in de mogelijkheid om te komen? Luister of kijk live mee.

Bekijk wat de gemeenteraad van Hengelo heeft besloten.

Besluitenlijsten gemeenteraad

Elk raadslid kan vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Dit kan mondeling tijdens het vragenkwartier in de raadsvergadering maar een raadslid kan ook schriftelijk vragen stellen.

Bekijk de schriftelijke vragen van de gemeenteraad.

Op dinsdag komen de raadsleden bij elkaar tijdens een politieke markt. De sessies op een Politieke Markt zijn ter voorbereiding op besluitvorming in de Raadsvergadering. Er wordt een programma gemaakt voor de politieke markt met meerdere onderwerpen op verschillende tijden. Er zijn dus meerdere sessies op één avond; naast elkaar maar ook achter elkaar.

Bekijk de vergaderagenda

Meepraten?

Inwoners, verenigingen, bedrijven en instellingen zijn van harte welkom bij deze sessies. Laat u informeren of kom meepraten tijdens een informatieve sessie, ook inspreken bij een meningsvormende of consulterende sessie is mogelijk. Tijdens de politieke markt is een raadslid voorzitter van de sessies. Er is een begin- en een eindtijd, zodat u weet wanneer het onderwerp geagendeerd staat.

Meer informatie over meepraten of inspreken bij de politieke markt vindt u bij? Praat mee met de raad.

Alle raadsvergaderingen zijn live te volgen. Vergaderingen en verslagen hiervan zijn ook achteraf te raadplegen. U kunt de de vergadering op ieder gewenst moment afspelen.

Live volgen of terugluisteren?

Op dit moment kunt u vergaderingen ook live volgen via ons YouTube-kanaal. Op ons YouTube-kanaal kunt u ook vergaderingen terugkijken