Vergaderingen

De vergaderingen in Hengelo zijn opgedeeld in raadsvergaderingen en de politieke markt. In Hengelo vergadert de gemeenteraad in principe om de twee weken. De dinsdag en de woensdag zijn de vaste vergaderavonden. De vergaderingen vinden plaats in het Stadhuis van Hengelo.

Vergaderschema 2022

De vergaderingen zijn opgedeeld in raadsvergaderingen en de politieke markt, de werkwijze hiervan zijn vastgelegd in het “Reglement van Orde”. Hoe dit werkt leest u hieronder.

De raadsvergaderingen vinden in principe om de twee weken plaats. Tijdens de raadsvergadering neemt de gemeenteraad besluiten. Inspreken is niet mogelijk bij een raadsvergadering. De vergaderingen zijn wel openbaar. U bent van harte welkom. 

Bekijk de vergaderagenda

Niet in de mogelijkheid om te komen? Luister live mee.

Bekijk wat de gemeenteraad van Hengelo heeft besloten.

Besluitenlijsten gemeenteraad

Elk raadslid kan vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Dit kan mondeling tijdens het vragenkwartier in de raadsvergadering maar een raadslid kan ook schriftelijk vragen stellen. 

Bekijk de schriftelijke vragen van de gemeenteraad

Op dinsdag komen de raadsleden bij elkaar tijdens een politieke markt. De sessies op een Politieke Markt zijn ter voorbereiding op besluitvorming in de Raadsvergadering. Er wordt een programma gemaakt voor de politieke markt met meerdere onderwerpen op verschillende tijden. Er zijn dus meerdere sessies op één avond; naast elkaar maar ook achter elkaar.

Bekijk de vergaderagenda

Meepraten?

Inwoners, verenigingen, bedrijven en instellingen zijn van harte welkom bij deze sessies. Laat u informeren of kom meepraten tijdens een informatieve sessie, ook inspreken bij een meningsvormende of consulterende sessie is mogelijk. Tijdens de politieke markt is een raadslid voorzitter van de sessies. Er is een begin- en een eindtijd, zodat u weet wanneer het onderwerp geagendeerd staat.

Meer informatie over meepraten of inspreken bij de politieke markt vindt u bij? Praat mee met de raad.

Alle raadsvergaderingen zijn live te volgen. Vergaderingen en verslagen hiervan zijn ook achteraf te raadplegen. U kunt de vergadering op ieder gewenst moment afspelen. 

Live volgen of terugluisteren

De vergaderingen die digitaal plaatsvinden óf hebben plaatsgevonden zijn te bekijken via ons YouTube-kanaal

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu