Onze organisatie

Onze medewerkers werken voor u

We werken bij de gemeente Hengelo met ongeveer 750 mensen. Wij willen mét de samenleving werken aan een leefbare stad.

Dat doen we door goed te luisteren naar wat er in de stad leeft en gebeurt. We gaan dus uit van de logica van de Hengeloër. Want als we weten wat de stad van ons verwacht, kunnen we daar beter op inspelen.

Koers

De gemeenteraad wordt gekozen door de inwoners. De gemeenteraad en burgemeester en wethouders zetten de koers uit voor onze organisatie. Hun besluiten vormen de basis voor ons werk.

Samenwerken

We willen betrouwbaar en professioneel zijn en bereiken onze resultaten door goed samen te werken. Dat doen we door de verbinding te zoeken; niet alleen binnen de organisatie, maar vooral met de mensen en organisaties in de stad.

Lef

De gemeentelijke organisatie vraagt lef van z’n medewerkers en een brede blik; doen voor onze inwoners wat nodig is. Onze organisatie wil een wendbare organisatie zijn. We kijken naar wat wél mogelijk is om het gewenste resultaat te bereiken. Ook zijn we een lerende organisatie, we kijken naar wat goed gaat en wat beter kan, om zo te blijven verbeteren.

Organogram

De gemeentelijke organisatie wordt geleid door gemeentesecretaris Jan Eshuis. Hengelo maakt deel uit van de Regio Twente. Structuur van de organisatie:

Organogram gemeente Hengelo