Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Startende ondernemers

Wilt u ondernemer worden?

We helpen u graag op weg! Want bedenk dat een goede voorbereiding erg belangrijk is voordat u een onderneming start.

ROZ

De adviseurs van het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) kunnen u helpen bij uw onderzoek of u de juiste persoon bent om een levensvatbaar plan op te zetten en uit te voeren. Denk niet te gauw: dat is niks voor mij. Met gerichte informatie, advies, begeleiding, coaching en soms financiële hulp kunnen er heel wat ondernemers van start gaan.

Het ROZ is een samenwerkingsverband van de gemeenten Hengelo en Enschede. Het merendeel van de dienstverlening is kosteloos.

Starten in Twente

Hét online platform voor starters is Starten in Twente. Dit is een initiatief van Twentse gemeenten en ROZ 

U vindt hier een overzicht van belangrijke informatie waar u aan moet denken bij het starten van een bedrijf. Ook kunt u hier terecht voor advies bij de start. Het platform biedt praktische tools om uw bedrijf te testen, klanten te leren kennen of markten te verkennen. Via Starten in Twente kunt u ook uw netwerk uitbreiden. U kunt een profiel aanmaken zodat u zelf gevonden wordt en in contact kunt komen met andere starters. Een overzicht van ondernemersverenigingen en netwerken vindt u op het platform.

Accoountmanagers

De Hengelose accountmanagers zijn het gemeentelijke aanspreekpunt voor bedrijven. U kunt met al uw vragen bij hen terecht.

Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor uw onderneming?

Kijk voor meer informatie op de pagina Vestigen als bedrijf in Hengelo of neem contact op met één van de Accountmanagers.

De oriëntatie begint met het verzamelen van informatie. Heeft u plannen om in Hengelo een eigen bedrijf te starten of over te nemen dan wilt u natuurlijk wilt u eerst weten of uw idee haalbaar is. De gemeente heeft veel statistische informatie die de ontwikkeling van Hengelo in beeld brengt. Zie hiervoor de pagina Hengelo in cijfers.

Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ)
Hoofdkantoor:
Ondernemerscentrum H164
Enschedesestraat 164
7552 CL Hengelo

Telefoon: (074) 241 51 00

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu