Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Bedrijventerreinen

Starten, groeien, vernieuwen en verbinden

Welkom in Hengelo! Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor uw bedrijf?

Wat uw ambitie ook is, u wilt vooruit. In Hengelo begrijpen en ondersteunen we dat. Want ondernemen, innoveren én slim en hard werken zit in ons bloed. Tel daar onze centrale ligging, optimale bereikbaarheid, het aanwezige kennispotentieel en onze mooie en fijne leefomgeving bij op en ontdek dat Hengelo een bijzonder gunstig ondernemersklimaat heeft.

Volop ruimte en mogelijkheden

Wilt u weten wat Hengelo u als ondernemer te bieden heeft? Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor uw bedrijf? In Hengelo vindt u verschillende vestigingslocaties met diverse mogelijkheden, passend bij uw ambitie. De verkoop gaat op volgorde van datum aanmelding, tenzij anders aangegeven. Op deze pagina nemen we u in vogelvlucht mee langs onze verschillende bedrijventerreinen.

Hengelo is van oudsher een techniekstad. Grote en krachtige namen zoals Stork en Hazemeijer hebben een stevig fundament gelegd. Die kracht en dat ondernemerschap zijn terug te vinden in het DNA van Hengelo.

Hengelo ligt centraal in Twente. Een regio die bijzonder goed is in High Tech Systems & Materials, met de Universiteit Twente - aan de rand van Hengelo - als belangrijke broedplaats met internationaal potentieel. Met 81.000 inwoners staat Hengelo op plek 41 op de lijst van grootste gemeenten in Nederland. 

Circa 5.000 Hengelose bedrijven zorgen voor ruim 46.000 arbeidsplaatsen. Door de centrale ligging is Hengelo een uitstekende vestigingslocatie voor zowel lokaal, regionaal als (inter)nationaal opererende bedrijven. Hengelo huisvest grote internationaal opererende bedrijven, zoals Stork Thermeq, Thales Nederland en Eaton. Maar ook het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Hengelo doet het bijzonder goed. Door hun continue aandacht voor innovatie, kwaliteit en veiligheid én hun betrokkenheid bij elkaar en de omgeving zorgen ze voor duurzame verbindingen en sterke samenwerkingsverbanden.

Hengelo neemt ook deel in XL Businesspark in Almelo. Dit is een fantastisch terrein voor bedrijven met een ruimtevraag groter dan 2ha.

Hoogbouw

Binnen het gekozen bedrijventerrein kunt u de kavels aanklikken en meer informatie vinden, onder andere over de basis grondprijs. Bij bouwplannen van 3 verdiepingen of meer met een functiegebruik conform bestemmingsplan (exclusief parkeren) kan de gemeente besluiten om de kavelprijs door een erkende taxateur residueel te laten doorrekenen. Hierbij vormt de kavelprijs de basis, en is de minimumverkoopprijs. Uit de berekening moet blijken of de extra lagen waarde toevoegen. Houdt u hier rekening mee als u op een gekozen kavel hoog kunt en wilt gaan bouwen.

De gemeente Hengelo brengt een bedrijfsperceel in verkoop aan het Walkatenplein.

De gemeente start op 15 februari 2024 met de verkoop van één bouwperceel gelegen aan het Walkatenplein/Wifferinksweg.

Voor de invulling van dit gebied wordt gezocht naar bedrijven die behoren tot de kennisintensieve en innovatieve maakindustrie. Het bouwperceel is 3,7 ha groot en wordt als geheel kavel aangeboden. Bedrijven die voldoen aan bepaalde criteria kunnen tot 15 mei 2024 een bod doen op dit bouwperceel. De hoogste bieder ontvangt als eerste een optie.
Voor meer informatie zie:

Walkatenplein

Het gezondheidspark is een parkachtig terrein nabij het ziekenhuis ZGT. Het NS Station Hengelo Gezondheidspark bevindt zich op loopafstand en het Gezondheidspark is ook goed bereikbaar via de A35. Het park biedt ruimte voor zorg, zorggerelateerde bedrijvigheid en wonen. In het centrumdeel is ruimte voor ontwikkeling van diverse ondersteunende functies zoals wellness, horeca, fitness en sport.

Gezondheidspark

Het nieuwe bedrijventerrein Oosterveld is gelegen aan de noordoostkant van Hengelo. Het terrein is zeer gunstig gelegen tussen de A1 en de Oldenzaalsestraat. De afslag Hengelo-Noord van de A1 ligt direct naast de deur. De bedrijven op Oosterveld hebben een gemengd karakter. Kleine en middelgrote bedrijven uit de sector industrie, bouw, transport, distributie, dienstverlening en groothandel zijn hier welkom. Op het terrein zijn ook bedrijfsverzamelgebouwen gepland, waarbij het mogelijk is kleinere units te kopen of te huren.

Oosterveld

Aan de noordwestzijde van Hengelo ligt het bedrijvenpark Westermaat Campus. Het bedrijventerrein is de poort van Twente, ligt strategisch aan de A1 en heeft een doorgaande route van en naar Centraal Europa, Oost-Europa en Scandinavië. Daarnaast staat duurzaamheid centraal. Het park heeft een mooie, groene uitstraling, leuke wandelroutes en een grote vijver. Het stadspark Weusthag, waar je kunt wandelen, ligt vlakbij. 

De Westermaat Campus

Westermaat De Veldkamp ligt centraal in Twente, op de grens van Hengelo en Borne. Het bedrijventerrein staat open voor een grote diversiteit aan bedrijven. Van kleine tot middelgrote en grote bedrijven op het gebied van transport, distributie, industrie, bouw en groothandel. Bovendien is perifere detailhandel toegestaan op een gedeelte van het terrein. 

De Veldkamp

Het bedrijventerrein Kanaalzone, onderdeel van bedrijvenpark Twentekanaal, ligt direct aan het Twentekanaal en is daarmee uitermate geschikt voor watergebonden bedrijvigheid. Het kanaal heeft een openbare los- en laadkade en ligt dichtbij de grootste inlandhaven van Nederland. Een unieke plek, omdat het ook via de weg (A35) optimaal bereikbaar is.

Kanaalzone

Naast de beschikbare kavels op de gemeentelijke uitgeefbare bedrijventerreinen hebben we in Hengelo nog méér vestigingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld in bestaande bedrijfspanden, in verzamelgebouwen, op (her)ontwikkelingslocaties of op private bedrijventerreinen. Bovendien brengen we graag twee unieke bedrijventerreinen onder uw aandacht: het High Tech Systems Park (HTSP) en hetStrootbeekpark.

Bel met onze accountmanagers voor meer informatie! Zij vertellen u er graag meer over.

Accountmanagers

Thales hoofdgebouw

 

 

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu