Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Internationaal ondernemen

De poort naar Europa

Door de centrale ligging is Hengelo een uitstekende vestigingslocatie voor zowel lokaal, regionaal als (inter)nationaal opererende bedrijven.

Hengelo is van oudsher een internationaal georiënteerde stad. Vooral vanwege de ligging dichtbij de Duitse grens en de functie die Hengelo heeft als knooppunt van Twente: zowel per spoor, als over de weg en het water.

Internationaal een sterke regio

Met 81.000 inwoners staat Hengelo op plek 41 op de lijst van grootste gemeenten in Nederland. Ca. 5.000 Hengelose bedrijven zorgen voor ruim 46.000 arbeidsplaatsen. Door de centrale ligging is Hengelo een uitstekende vestigingslocatie voor zowel lokaal, regionaal als (inter)nationaal opererende bedrijven. Het WTC Twente is in Hengelo gevestigd, aan het centraal station Twente. Hengelo huisvest grote internationaal opererende bedrijven, zoals Stork Thermeq, Thales Nederland en Eaton. Ook het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Hengelo doet het bijzonder goed. Door hun continue aandacht voor innovatie, kwaliteit & veiligheid én hun betrokkenheid bij elkaar en de omgeving zorgen ze voor duurzame verbindingen en sterke samenwerkingsverbanden.

Het World Trade Center Twente is hét aanspreekpunt in de regio over internationaal zakendoen. De WTC Twente Business Club is hét platform waar kennis en ervaring over internationaal zakendoen wordt uitgewisseld. De diverse services, zoals handelsinformatie, trainingen, coaching, economische missies en het Expat Center ondersteunen de ondernemer verder bij zijn internationale ambities.

WTC Twente

De gemeente Hengelo onderhoudt al jaren intensieve contacten met de stad Emsdetten. Sinds 1991 kennen de beide steden een officiële partnerstadsband. Een belangrijke invulling vindt plaats door de uitwisselingen op het terrein van de sport, onderwijs en cultuur.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu