Waar bent u naar op zoek?

Duurzaam ondernemen

Bespaar energie en lever een concrete invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is ondernemen met oog voor mens, milieu en winst. Er zijn verschillende mogelijkheden waarbij u net een stapje verder kunt gaan dan uw wettelijke verplichtingen.

Bij veel bedrijven maakt de energierekening een groot deel uit van de jaarlijkse kosten. Door uw bedrijfspanden en (productie-)processen te verduurzamen kunt u veel geld besparen en geeft u bovendien concrete invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De ervaren accountmanagers van de gemeente Hengelo kunnen u op weg helpen. 

Accountmanagers

In het Activiteitenbesluit staat dat bedrijven alle erkende maatregelen moeten nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Deze energiebesparing levert ten opzichte van de investering al snel geld op. In de gebouwde omgeving zijn veel maatregelen mogelijk met een korte terugverdientijd. Ter verduidelijking voor welke maatregelen de verplichting geldt, zijn daarom per bedrijfstak erkende maatregelen aangewezen.

Weet u niet of u een wettelijke verplichting hebt om energie te besparen? Controleer dat dan met de Wetcheker van de landelijke overheid.

Makkelijk geld en energie besparen? Dat kan! Met een energiescan brengt u uw energieverbruik snel en duidelijk in kaart. U ziet direct hoeveel u kunt besparen op bijvoorbeeld verlichting, verwarming en koeling. 

Is de energiescan gedaan door een gecertificeerde energieadviseur? Dan kunt u vaak achteraf subsidie krijgen. U kunt een deel van de kosten van de energiescan én de uitgevoerde maatregelen terug krijgen! (geld terug actie).

Meer informatie vindt u op de website van de provincie Overijssel.

Voor bedrijven die in duurzaamheid investeren gelden speciale financiële regelingen. Kijk hier voor meer informatie op de website van het MKB Nederland.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu