Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Vestigen als bedrijf in Hengelo

De innovatieve industriestad

Wat uw ambitie ook is, u wilt vooruit. In Hengelo ondersteunen we dat. Want ondernemen, innoveren én slim werken zit in ons bloed. Tel daar onze centrale ligging, bereikbaarheid, kennispotentieel én onze fijne leefomgeving bij op, en ontdek dat Hengelo een gunstig ondernemersklimaat heeft.

Kracht en ondernemerschap

Hengelo is van oudsher een techniekstad. Grote, krachtige namen als Stork en Hazemeijer hebben een stevig fundament gelegd. En die kracht en dat ondernemerschap zit nog steeds in ons DNA! Hengelo ligt centraal in Twente. Een regio die bijzonder goed is in High Tech Systems & Materials, met de Universiteit Twente - aan de rand van Hengelo - als belangrijke broedplaats.

Hengelo en Borne liggen centraal in Twente. Een regio die bijzonder goed is in High Tech Systems & Materials, met de Universiteit Twente - aan de rand van Hengelo - als belangrijke broedplaats met internationaal potentieel. Met 81.000 inwoners staat Hengelo op plek 41 op de lijst van grootste gemeenten in Nederland. Circa 5.000 Hengelose bedrijven zorgen voor ruim 46.000 arbeidsplaatsen.

Hengelo en Borne liggen centraal in het stedelijk gebied van Twente. Door de ligging aan de A1 en de A35, de uitstekende treinverbindingen en het Twentekanaal zijn we optimaal bereikbaar.

Er zitten veel hoogwaardige technische bedrijven in Twente. Bijna elk product, halffabricaat of technische toepassing is binnen een straal van 50 kilometer te vinden.

Hengelo heeft alle voorzieningen binnen handbereik, een mooi groen landschap en organiseert vele evenementen per jaar.

In Twente wonen en werken mensen met een fantastisch arbeidsmoraal vanuit een grote betrokkenheid bij bedrijf en omgeving.

Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor uw bedrijf? In Hengelo vindt u verschillende vestigingslocaties met diverse mogelijkheden, passend bij uw ambitie.

Bedrijventerreinen in Hengelo

Bent u op zoek naar cijfers en trends over Hengelo? Kennispunt Twente houdt voor de Twentse gemeenten veel statistieken bij. Bijvoorbeeld over demografie, enomie, werkgelegenheid en stedelijke ontwikkeling.

 

Cijfers & Trends Hengelo

 

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu