Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Binnenstad

Actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad

De Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), Hengelo Promotie, KHN Hengelo en de gemeente Hengelo hebben een gezamenlijk actieplan opgesteld voor een vitale Hengelose binnenstad. In het actieplan binnenstad 2022 – 2026 staan de maatregelen die in samenhang plaatsvinden om een levendige en toekomstbestendige Hengelose binnenstad te realiseren: compacter, met minder winkelleegstand en meer bezoekers.

Bekijk het actieplan 2022 - 2026

Het actieplan is vertaald naar een online nieuwsplatform HengeloNU! waar inwoners de ontwikkelingen in de binnenstad op de voet kunnen volgen.

Ga naar Hengelo.nu

HengeloNU! biedt nieuws en informatie over activiteiten, evenementen en ontwikkelingen in de Hengelose binnenstad. Zo kunt u bekijken welke projecten op dit moment lopen of gepland staan en vindt u op de nieuwspagina een overzicht van het laatste nieuws.

Maandelijks gaat er een nieuwsflits de deur uit met daarin het laatste nieuws. U kunt zich hiervoor inschrijven op Hengelo.NU! Uiteraard zijn we met Hengelo.NU! ook actief op sociale media. Volg Hengelo.NU! op Instagram en Facebook.

Het platform is nog volop in ontwikkeling. Hebt u aanvullende informatie of afbeeldingen/foto’s. Laat het ons weten! Stuur een mail naar redactie@hengelo.nu.

 

Op dit moment maken wij geen gebruik van Wifi-tellingen in onze stad. Er wordt wel onderzoek gedaan naar hoe we betrouwbaar en nauwkeurig zicht kunnen krijgen op het binnenstadsbezoek. Het belang van de privacy voor onze bezoekers is hierbij een belangrijke voorwaarde voor de gemeente Hengelo.

Wilt u meer weten?

Op www.binnenstadsmonitorhengelo.nl kunt u bezoekersdata teruglezen vanaf 12 augustus 2019 tot en met 28 februari 2021. 

Een compactere binnenstad, dat is waar we in Hengelo uiteindelijk naar toe willen. Hoe we dat gaan doen? Dat staat allemaal beschreven in het ‘Handboek aantrekkelijke binnenstad 2020', dat op woensdag 2 december door de gemeenteraad werd vastgesteld. Dit handboek is een uitwerking van een van de programmalijnen uit het actieplan.

Bekijk het handboek Aantrekkelijke Binnenstad

Hengelo moet een fijne en veilige compacte binnenstad krijgen met een onderscheidend aanbod van grotere en kleine winkels, lokale boetiekjes, goede horeca, uitnodigende terrassen, mooie gevels, voldoende groen en water en een gezellige sfeer. Een binnenstad om trots op te zijn, met prettige plaatsen om elkaar te ontmoeten en waar mensen graag voor langere tijd zijn.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu