Projecten en plannen

Hier vindt u informatie over actuele projecten, zoals grote wegwerkzaamheden of nieuwbouwprojecten.

Waar wilt u meer over weten?

Omgevingsvisie

Omgevingsvisie

In een omgevingsvisie worden alle aspecten van de fysieke leefomgeving in één visie geïntegreerd.

Mobiliteitsvisie: Hengelo in beweging!

Mobiliteitsvisie: Hengelo in beweging!

De gemeente Hengelo is gestart met het opstellen van mobiliteitsvisie: een visie op de mobiliteit van de toekomst. Mobiliteit is meer dan verkeer. En meer dan wegen en kruispunten. Mobiliteit gaat om het verbinden van mensen en activiteiten. We hebben allemaal met mobiliteit te maken. We bewegen door de stad, we lopen, we fietsen, we pakken de bus, de trein of rijden in de auto. Hoe beweegt u eigenlijk door de stad? Heeft u hier weleens over nagedacht? En hoe ziet de toekomst van mobiliteit er voor Hengelo uit?

Verruiming Twentekanalen

Verruiming Twentekanalen

Hierdoor kunnen grotere schepen van het Twentekanaal gebruik maken. Goed voor de economie en de vermindering van de CO2-uitstoot.

Deldenerstraat

Deldenerstraat

Laatste fase Deldenerstraat aan de beurt. Vanaf 10 mei 2021 gaat de schop in de grond.

Groen en water in de stad

Groen en water in de stad

Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en om de hitte op zomerse dagen te dempen. De beken zorgen voor verkoeling en een goede afvoer van het regenwater. Extreme regenval komt steeds vaker voor. De riolering kan al dat water niet aan en straten staan blank. Daar kun je flink last van hebben. Maar ook tijdens de warme zomers kan hittestress en droogte knap vervelend zijn.

Hart van Zuid

Hart van Zuid

Hart van Zuid is dé plek in Twente voor mensen met ambitie en dromen.

Herinrichting Deurningerstraat fase 2

Herinrichting Deurningerstraat fase 2

In januari 2021 start de gemeente met het herinrichten van de Deurningerstraat tussen de Oldenzaalsestraat en de rotonde Sloetsweg.

Binnenstad

Binnenstad

De Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), de Stichting Vastgoed Hengelo (SVH), Hengelo Promotie en de gemeente Hengelo hebben een gezamenlijk actieplan opgesteld voor een vitale Hengelose binnenstad.

Aanpak marktplein

Aanpak marktplein

Hoe ziet de weg naar het nieuwe marktplein eruit?

Gezondheidspark

Gezondheidspark

Wij hebben alle reacties verzameld, besproken en we hebben overal een reactie op gegeven.

Nieuwbouw VSO

Nieuwbouw VSO

Attendiz bouwt met ondersteuning van de gemeente Hengelo een nieuwe school. Deze school leidt leerlingen op tot vakmanschap in een specifieke branche binnen de Arbeidsmarkt Gerichte Leerweg (AGL) van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). De nieuwe school komt op de plaats van het oude Gilde College aan de Bandoengstraat. De oude school is de afgelopen maanden gesloopt. De gemeente stelt 5,4 miljoen beschikbaar voor de nieuwbouw.

Reconstructie van de Henry Dunantstraat

Reconstructie van de Henry Dunantstraat

De Henry Dunantstraat verkeert in slechte staat, daarom gaan we deze in 2021 herstraten. Ook wordt het aantal parkeerplaatsen uitgebreid. Om wateroverlast bij hevige regenval tegen te gaan leggen we een extra wadi aan. Daarnaast wordt het regenwater straks afgevoerd via een nieuwe buis naar de eerder gerealiseerde wadi's.

Fietssnelweg F35

Fietssnelweg F35

De Regio Twente werkt aan het Hoogwaardig Fietsnetwerk Twente. Het belangrijkste onderdeel is de fietssnelweg F35 van Nijverdal, via Wierden, Almelo, Borne en Hengelo naar Enschede.

Het Broek

Het Broek

In het noorden van Hengelo ligt de nieuwbouwwijk Het Broek. Deze bestaat uit de buurten Broek Noord, Oost en Zuid. Broek Zuid is voor een groot deel al bewoond. Broek Noord en Broek Oost zijn nog in ontwikkeling.

Dalmeden

Dalmeden

Ruim wonen in het groen en zelf in belangrijke mate mogen bepalen hoe je nieuwe woning eruit ziet. Het kan in de nieuwe Hengelose woonwijk Dalmeden in het noorden van Hengelo.

Elisabethstraat

Elisabethstraat

Het project Elisabethstraat ligt ingeklemd tussen de Elisabethstraat , de Laurastraat, de Andreastraat, het Laurapark en de Krabbenbosweg.

Medaillon

Medaillon

Aan de rand van het stadspark Weusthag ligt de wijk Medaillon. De gemeente Hengelo ontwikkelt deze wijk samen met Dura Vermeer.

Nieuwe Es

Nieuwe Es

De Nieuwe Es is na de herstructurering een vitale wijk met een mix aan leefstijlen en woningtypen. Een mix van oud en nieuw.

Seahorse

Seahorse

Het Seahorse-terrein wordt een heel diverse wijk met veel verschillende woningtypen. Een plek waar het historische verleden af en toe nog voelbaar is, maar waar je tegelijkertijd heel modern en fit kunt wonen.

Niet gevonden wat u zocht?