Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Het Broek

In het noorden van Hengelo ligt de nieuwbouwwijk Het Broek. Deze bestaat uit de buurten Broek Noord, Oost en Zuid. Broek Noord is nog in ontwikkeling.

Broek Noord ligt tussen de wijk Slangenbeek en de verlengde Beneluxlaan en bestaat uit het Silverveld, Slingerveld en de Noordrand (in ontwikkeling).

Broek Noordrand is het gebied tussen Bijenkorf en Duizendpoot waar nog 84 nieuwe woningen kunnen komen. Er komt een mix van vrijstaande, half-vrijstaande en rijwoningen voor de koopsector. De meeste woningen zullen projectmatig door ontwikkelaar BPD worden gerealiseerd. Langs de Duizendpoot worden 13 van de 16 vrijstaande woningen als bouwkavels door de gemeente uitgegeven. Hier kunnen inwoners dan zelf een woning realiseren. 

De procedure om het bestemmingsplan te wijzigen is afgerond. Het bestemmingsplan is in november 2021 door de gemeenteraad vastgesteld. Tegen dit besluit is beroep ingesteld bij de Raad van State. De Raad van State heeft begin 2024 uitspraak gedaan. De uitspraak heeft geen invloed op de positie en de realisatie van de woningen. De eerste particuliere kopers zijn al gestart met bouwen. De ontwikkelaar realiseert de projectmatige woningbouw in drie fasen. De eerste fase, het westelijke deel, is grotendeels verkocht. De aannemer start voor de zomer 2024 met de bouw van deze woningen. De tweede fase, het middelste deel, is inmiddels ook al in verkoop. Alleen de derde fase, het oostelijke deel, is nog niet in verkoop. 

De komende jaren wordt hier nog volop gebouwd.  Zodra alle woningen gereed zijn, wordt het gebied woonrijp gemaakt. Daarna is het Broek helemaal klaar.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Rogier Jacobs via:

Het Broek

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu