Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Mobiliteitsplan: Hengelo in beweging!

De gemeente Hengelo is gestart met het opstellen van een mobiliteitsplan. Mobiliteit is meer dan verkeer. En meer dan wegen en kruispunten. Mobiliteit gaat om het verbinden van mensen en activiteiten. We hebben allemaal met mobiliteit te maken. We bewegen door de stad, we lopen, we fietsen, we pakken de bus, de trein of rijden in de auto. Hoe beweegt u eigenlijk door de stad? Heeft u hier weleens over nagedacht? En hoe ziet de toekomst van mobiliteit er voor Hengelo uit?

Het college van B en W heeft op 22 november 2022 het concept Mobiliteitsplan ‘Heel Hengelo in beweging’ vastgesteld. Het mobiliteitsplan geeft antwoord op de vraag hoe we Hengelo in de toekomst leefbaar, verkeersveilig en bereikbaar houden. U kunt het concept Mobiliteitsplan van 30 november 2022 tot en met 17 januari 2023 inzien op de pagina www.hengelo.nl/terinzage.

Na voorbereiding en het ophalen van input voor de uiteindelijke mobiliteitsvisie ligt er nu een koersnota. De koersnota is een richtinggevend document dat het vertrekpunt en de stip op de horizon voor het mobiliteitsplan weergeeft. Op dit moment wordt er gewerkt aan het mobiliteitsplan.

Lees: Koersnota mobiliteit

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu