Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Prins Bernhardplantsoen

Het Prins Bernhardplantsoen is een prachtige locatie van rust en groen in het centrum van Hengelo. Het heeft een horecapaviljoen en een klassieke muziekkoepel. Een plantsoen voor ontmoeting en gezelligheid en ook wat reuring op z'n tijd. Zo'n plek verdient het om gekoesterd te worden. En dat gaan we doen. De 'binnentuin van Hengelo' wordt fors opgeknapt en het paviljoen krijgt uitbreiding.

Recent hebben een aantal omwonenden, MAS Architectuur en de gemeente bij elkaar gezeten om tot een voorlopig ontwerp te komen voor het paviljoen in het Prins Bernhardplantsoen. Op maandag 27 mei 2024 is er een informatiebijeenkomst over dit ontwerp voor de uitbreiding van het paviljoen. U bent van harte welkom van 18.00 tot 20.00 uur in The Green Room, het theatercafé van de Schouwburg. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om vragen te stellen aan de medewerkers van de gemeente en aan MAS Architectuur.

Het Prins Bernhardplantsoen is toe aan een opknapbeurt. Dat geldt voor de paden, het groen en de speelplek. Bovendien krijgt de binnenstad er de koemnde jaren flink wat nieuwe woningen bij en daarmee meer bewoners. Het Prins Bernhardplantsoen wordt hiernoor nog belangrijker. Het paviljoen De Ontmoeting is een belangrijk onderdeel van het plantsoen. Nu nog kan het alleen gebruikt worden in de zomer en deels in het voor- en najaar. Deze mooie locatie verdient het om gedurende het hele jaar voor daghoreca open te zijn. Daarvoor passen we het paviljoen aan. Bovendien is het paviljoen een bijzonder gebouw. En daar zijn we zuinig op.

Het project Prins Bernhardplantsoen is een van de vele projecten in de steeds mooier wordende binnenstad. Om het plantsoen heen pakken we de komende jaren de straten en pleinen aan: de Beursstraat, het Schouwburgplein, de Bataafse Kamp, het Stationsplein... Het zijn samenhangende projecten waarmee we de binnenstad van Hengelo ondernemend, bruisend, aantrekkelijk en bereikbaar maken.

Meer weten? Kijk op www.hengelo.nu/prinsbernhardplantsoen.

Heeft u vragen neem dan contact op via telefoonnummer 14074 of e-mail gemeente@hengelo.nl.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de binnenstad? Abonneer je op de nieuwsflits van Hengelo.nu of volg op Instagram of Facebook!

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu