Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Marskant

Stadswoningen en vrijstaande woningen

Wie midden in de stad wil wonen, kan vanaf midden 2022 terecht in de nieuwe woonbuurt tussen de Helmerstraat en Marskant. Op de plaats waar voorheen de Willemschool, de stadstuin én parkeerplaats Marskant waren, komen vrije bouwkavels. De raad heeft op 29 september het bestemmingsplan vastgesteld.

Woningen

Aan de Marskant is gekozen voor geschakelde woningen die aaneengesloten worden gebouwd en de sfeer van Stadswoningen oproepen. De woningen mogen verschillen in hoogte en breedte, waardoor een afwisselend beeld ontstaat. Aan de beekzijde is het beeld juist losser met vrijstaande woningen, die speels geplaatst aan de beek staan. De woningen worden aan de achterzijde ontsloten via een ontsluitingsweg. Voor meer informatie over de kavels kijkt u op www.kavelsinhengelo.nl.

Groen en water

De beek krijgt een natuurlijke uitstraling en een prominente plek in het gebied. De bomen en het groen langs de beek worden aangepakt, een deel van het bestaande groen blijft en er komt ook nieuw groen bij. Daarnaast komt er een aantrekkelijke route om langs de beek te wandelen. Deze werkzaamheden gebeuren tijdens het woonrijp maken na de bouw van de woningen. We verwachten dat dit op z’n vroegst in 2024 gaat gebeuren. Eerst moeten de woningen gebouwd zijn.

Villa Markant

Naast de woonbuurt staat de monumentale villa Markant. Deze is onlangs verkocht. Investeerder Hephaistos-Skapa gaat het gebouw in zijn oude glorie terugbrengen, zo komt het torentje op het gebouw weer terug. Daarna wordt de villa een werkplek voor jonge ondernemers. Tussen het nieuwe woongebied en Villa Markant komt een woongebouw met 8 appartementen (het Stadsblok). Om de gebouwen komt een park. Ook hier komen wandelpaden.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu