Waar bent u naar op zoek?

Hart van Zuid

Hart van Zuid is een uniek en verrassend gevarieerd stadsdeel, in het hart van Hengelo.

Hart van Zuid biedt ruimte aan eigentijds en toekomstgericht werken, werken, leren én ontmoeten. Hier krijgen duurzame innovaties een plek, met respect voor de sfeer van toen.

Daar waar vroeger knappe koppen en gouden handen werkten aan grote machines, komt in het hart van Hengelo een karakteristiek en verrassend stadsdeel te voorschijn. In Hart van Zuid hebben we aandacht voor elkaar en voor de omgeving. We bouwen aan een levendige, stedelijke en duurzame wijk. Met het poppodium Metropool, creatiefcentrum Oyfo, een winkelcentrum en een skatepark is er volop gelegenheid voor ontmoeting en ontspanning. Hier vind je gevarieerde woningbouw, passend bij de wensen van de bewoners. Nieuwe gebruikers hebben hun plek gevonden in oude panden. Zoals de leerlingen van het ROC van Twente, die hun toekomst smeden in de oude IJzergieterij van Stork. En het voormalige Vereenigingsgebouw van Stork, dat wordt omgetoverd tot trendy hotel met uiterst moderne en goed uitgeruste vergaderfaciliteiten.

 

Grote spelers in het gebied zoals het WTC Twente, VDL, Stork Thermeq, Thales en het Hightech Systems Park zorgen ervoor dat de economische aantrekkelijkheid van dit gebied onveranderd groot is gebleven. Hart van Zuid is daarmee samen met de Universiteit van Twente, het Kennispark en Tech-Base  van onschatbare waarde voor de Hightech regio Twente. Dat komt mede door de optimale bereikbaarheid van Hart van Zuid. Binnen een paar minuten zit je op de snelweg richting de randstad, of stap je op de trein naar andere economische hotspots. Daarnaast grenst het gebied aan de grootste inlandhaven van Nederland. Deze verbindingen bieden ruimte en mogelijkheden voor nationale en internationale ondernemers en werknemers die zijn gevestigd in Hart van Zuid.

De gemeente Hengelo heeft samen met ondermeer de provincie Overijssel, waterschap Vechtstromen, Rijkswaterstaat en meerdere aannemers veel werk verzet om een belangrijke en mooie verbinding te realiseren naar de stad. De Boekelosebrug is vernieuwd en de nieuwe Laan Hart van Zuid is aangelegd.

Het resultaat mag er zijn. Hengelo is trotse eigenaar van de meest innovatieve en duurzame brug van Nederland! Het jonge stadsdeel Hart van Zuid opent hierdoor meer en meer haar hart en biedt volop ruimte voor vernieuwend werken, wonen, leren én ontmoeten op historische grond, dichtbij de binnenstad.

Het drukste (verkeers)plein voor Hengelo is een stuk prettiger en mooier geworden. Het skatepark is klaar en de Veldbeek is weer zichtbaar. Binnenkort wordt ook het groen aangelegd. 

Skaters in actie

Verder zijn er ruim 500 fietsparkeerplaatsen, een Kiss and Ride om te halen en brengen, invaliden parkeerplaatsen en een standplaats voor taxi’s.

Het Vereenigingsgebouw van Stork wordt een hotel en congrescentrum. Binnenkort volgt hier meer informatie.

Het Vereenigingsgebouw

Wilt u nu vast meer weten over de plannen? Tubantia Hengelo schreef er een mooi artikel over.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu