Verruiming Twentekanalen

Wij verruimen de Twentekanalen

Hierdoor kunnen grotere schepen van het Twentekanaal gebruik maken. Goed voor de economie en de vermindering van de CO2-uitstoot.

Het Twentekanaal is een belangrijke schakel tussen de Nederlandse havens en de rest van Europa. Het doel van het project is onder meer het verruimen en versterken van de vaarweg en de binnenhavens van Hengelo en Almelo geschikt maken voor grotere schepen (klasse-Va). Dit is goed voor de economie. Daarnaast kan door meer vervoer over het water, het vervoer per truck over de weg flink verminderen (dagelijks ongeveer 900 trucks). Dit verlaagt de CO2-uitstoot.

Samenwerking

Het project wordt in samenwerking met Rijkswaterstaat, provincie Overijssel, gemeente Almelo, Port of Twente, KNI Osnabrück en Betoncentrale Rouwmaat Enschede uitgevoerd. Hierbij wordt ook nauw samengewerkt met de Euregio, het Gemeenschappelijk Havenbedrijf Twente en Regio Twente. Naast het verruimen van de vaarweg en de opwaardering van de binnenhavens van Hengelo en Almelo, is er aandacht voor de toepassing van innovaties en betere grensoverschrijdende samenwerking in de logistieke sector.

Subsidie

Het project ‘Verruiming Twentekanalen’ en de opwaardering van de binnenhavens van Hengelo en Almelo ontvangt een subsidie vanuit het Europese programma ‘Connecting Europe Facility’ (CEF). Het Europese programma richt zich op de ontwikkeling van een goed presterend, duurzaam en efficiënt Europees netwerk op het gebied van transport en personenvervoer. De regio Twente ligt als logistieke hotspot op de North Sea Baltic Corridor (NSBC), die via de Rotterdamse haven richting Polen tot Helsinki loopt.  

Nieuws

Meer informatie over dit project leest u op www.optimizingtwentecanals.eu.

Action No: 2017-EU-TM-0024-W

Disclaimer: in deze publicatie wordt slechts de mening van de auteur weergegeven. De Europese Unie is niet aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de informatie in deze publicatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu