Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Aardgasvrij Hengelo

Aardgasvrij

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
veel gezocht item 1
Terug

2 april

Doe-het-zelf-subsidie beschikbaar

Hengeloërs die hun woning willen verduurzamen, kunnen vanaf nu een subsidie aanvragen bij de gemeente. Ze kunnen tot maximaal 30% van de totale materiaalkosten terugkrijgen tot maximaal 1500 euro als ze hun dak, gevel, glas of vloer geïsoleerd hebben. Het is de bedoeling dat ze het isolatiemateriaal eerst zelf aanbrengen. Hengeloërs komen in aanmerking als ze een minder goed geïsoleerd huis hebben van maximaal 3 ton dat voor 1995 gebouwd is. De gemeente heeft 750.000 euro beschikbaar in de periode tot en met 2026.

Op www.hengelo.nl/doehetzelf is een digitaal formulier te vinden dat aanvragers kunnen gebruiken om het materiaal te declareren. Ze kunnen ook een papieren formulier afhalen bij Energiecoöperatie Energie van Hengelo aan het Stationsplein 69 en in het stadhuis. 

Voorwaarden
Alleen Hengeloërs kunnen gebruik maken van de Doe-het-zelf-subsidie. Zij moeten rekening houden met een aantal voorwaarden:

  • Aanvragers krijgen 30% van het isolatiemateriaal en isolatieglas vergoed tot maximaal 1500 euro voor dak-, gevel- en vloerisolatie.
  • De WOZ-waarde van de woning mag maximaal 300.000 euro zijn.
  • Aanvragers moeten een bon of rekening van het isolatiemateriaal indienen bij de gemeente. Deze bon of rekening is niet ouder dan een jaar. Ook moeten ze drie foto’s maken waarop te zien is dat het materiaal is aangebracht; voor de tijd, tijdens het aanbrengen en als het materiaal op z’n plek zit.
  • Aanvragers kunnen geen gereedschap of personele kosten declareren.
  • De subsidie is bestemd voor koopwoningen die voor 1995 gebouwd zijn. De aanvrager is eigenaar en bewoner van de woning.
  • Alleen aanvragers met een minder goed geïsoleerd huis kunnen aanspraak maken op de subsidie. Ze moeten een energielabel D, E, F en G hebben. Heeft een huis geen energielabel of weet de eigenaar het label niet, dan is het ook mogelijk dat een huiseigenaar subsidie aanvraagt als twee onderdelen van het huis slecht geïsoleerd zijn, zoals glas, muur, vloer, dak etc. 
  • Het gaat om isolatieglas en dak-, gevel,- en vloer- of bodemisolatie.
  • Aanvragers mogen zelf weten waar ze het isolatiemateriaal kopen.

Warmte binnenhouden
Een huis verliest vooral veel warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Met isolatie wordt het huis als het ware ingepakt, zodat de warmte beter vastgehouden wordt. Dat kan veel schelen. In een gemiddelde hoekwoning kan per jaar zo'n 1.350 m3 gas bespaard worden, door van geen isolatie naar goede isolatie te gaan. En dat scheelt enorm op de energierekening. Bovendien is een goed geïsoleerd huis een stuk comfortabeler en zorgt voor minder CO2 uitstoot.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu