Nieuws

Op de hoogte zijn van het allerlaatste nieuws rondom Nieuwe energie? Houd deze pagina in de gaten!

27 februari

Uitnodiging online bijeenkomst Duurzaamheidsroute A35

Vorig jaar konden bewoners van zes gemeenten tijdens zeven avonden meedenken over de Duurzaamheidsroute A35. Belangstellenden zijn nu uitgenodigd voor een online bijeenkomst op 29 februari van 19:30 tot 21:00. Tijdens deze bijeenkomst wordt u bijgepraat over de stand van zaken van de Duurzaamheidsroute A35.

Lees verder

27 februari

De FIX-Brigade helpt inwoners comfortabeler en zuiniger te wonen

De gemeente wil graag helpen met het besparen van energie. Dat is goed voor de portemonnee en het klimaat.

Lees verder

27 februari

Windenergie in Hengelo

Hengelo heeft twee plekken voor windturbines op het oog in de gemeente. De gemeenteraad heeft deze locaties eind 2022 vastgesteld in het omgevingsprogramma nieuwe energie. Eén locatie is in de oksel van de A1/A35 in het noorden van Hengelo. De andere locatie is op het bedrijventerrein Twentekanaal.

Lees verder

28 september

College stelt stimuleringsplan energiebesparing vast

De gemeente Hengelo zet op veel verschillende manieren in op verduurzamen. In 2050 wil Hengelo energieneutraal zijn, dus geen fossiele energie meer gebruiken.

Lees verder

5 september

Omgevingsvergunning verleend voor de bouw van het Hengelose zonneveld Boeldershoek

Op 3 augustus 2023 heeft het college van B&W van Hengelo de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van het zonneveld Boeldershoek. Het gaat om een zonneveld van 24 hectare. Twaalf hectare van de gronden is eigendom van de gemeente Hengelo. Ten zuiden hiervan gaat energieleverancier Vattenfall op circa 12 hectare particuliere grond een zonneveld aanleggen. Dankzij samenwerking met energiecoöperatie Energie van Hengelo kunnen inwoners van Hengelo investeren in dit project. Daarmee is de komst van het zonnepark een stap dichterbij gekomen. Vattenfall en gemeente Hengelo vragen in september SDE++ subsidie aan. Na goedkeuring start de aanbesteding. In de zomer van 2024 moeten de eerste werkzaamheden aan het zonneveld van start gaan.

Lees verder

4 september

Kom naar de statafelmarkt voor bedrijven op 25 september

Duurzaamheid; we horen het woord tegenwoordig erg vaak vallen. Misschien roept het bij jou als ondernemer vragen op. Hoe kan ik zelf verduurzamen tegen schappelijke kosten? En hoe zit het met subsidies en advies? Wat gebeurt er in mijn omgeving?

Lees verder

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.