Nieuws

Op de hoogte zijn van het allerlaatste nieuws rondom Nieuwe energie? Houd deze pagina in de gaten!

25 april 2024

10,5 miljoen krediet voor zonneveld

De gemeenteraad heeft een krediet van 10,5 miljoen euro beschikbaar gesteld om zonneveld Boeldershoek aan te leggen. Dit zonneveld kan jaarlijks zo’n 8.000 huishoudens of bedrijven van stroom voorzien. Vrijwel de hele gemeenteraad stemde woensdagavond 24 april voor het voorstel. De aanbesteding voor een deel van het zonneveld is inmiddels gestart.

Lees verder

5 april 2024

Vier Twentse gemeenten maken afspraken met provincie over windturbines

De gemeenten Borne, Haaksbergen, Hengelo en Hof van Twente maken samen programmeringsafspraken over windenergie met de provincie Overijssel.

Lees verder

19 maart 2024

Terugkijken online bijeenkomst Duurzaamheidsroute A35

Op 29 februari was er een online bijeenkomst over de Duurzaamheidsroute A35. Je kunt de bijeenkomst nu terugkijken.

Lees verder

15 maart 2024

10,5 miljoen krediet voor zonneveld

Dit voorjaar moet de aanbesteding starten. Burgemeester en wethouders stellen 10,5 miljoen euro beschikbaar. De gemeenteraad moet nog wel goedkeuring geven. Op dit moment loopt er een beroepsprocedure tegen de vergunning van het zonneveld. Als de rechtbank de gemeente in het gelijk stelt, start de uitvoering.

Lees verder

13 maart 2024

Zo gaat Hengelo van het aardgas af

De komende jaren krijgt elke Hengelose wijk een wijkuitvoeringsplan (WUP) om te komen tot een aardgasvrij Hengelo. Een WUP geeft aan hoe de buurt in de toekomst verwarmd wordt zonder aardgas, wat dat gaat kosten en wat de streefdatum is om het gas in de wijk af te sluiten. Dat gebeurt samen met de inwoners. De gemeenteraad heeft vorig jaar april de kaders van het warmteprogramma vastgesteld. Het college heeft nu de kaders van de wijkuitvoeringsplannen vastgesteld. Die geven duidelijkheid aan de inwoners, zodat op den duur uitvoeringsplannen kunnen worden gemaakt voor alle 63 Hengelose buurten. De gemeenteraad van Hengelo moet deze kaders nog vaststellen en praat er in april over.

Lees verder

11 maart 2024

Uitnodiging online bijeenkomst Duurzaamheidsroute A35

Vorig jaar konden bewoners van zes gemeenten tijdens zeven avonden meedenken over de Duurzaamheidsroute A35. Belangstellenden zijn nu uitgenodigd voor een online bijeenkomst op 29 februari van 19:30 tot 21:00. Tijdens deze bijeenkomst wordt u bijgepraat over de stand van zaken van de Duurzaamheidsroute A35.

Lees verder

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.