Nieuws

Op de hoogte zijn van het allerlaatste nieuws rondom Nieuwe energie? Houd deze pagina in de gaten!

8 oktober

Het voorlopig ontwerp van het Omgevingsprogramma Nieuwe Energie ligt ter inzage

Het college van B en W heeft op 7 september 2021 het voorlopig ontwerp van het Omgevingsprogramma Nieuwe Energie 2021-2030 vastgesteld samen met het uitvoeringsprogramma 2022-2025 en het stimuleringsplan zon op dak, parkeerplaats en gevels. In het voorlopig ontwerp staat beschreven hoe en waar Hengelo duurzame energie wil opwekken in 2030. Ook zijn er uitgangspunten opgenomen waar energieprojecten aan moeten voldoen en hoe de samenleving daarbij betrokken wordt. Ook willen we stimuleren dat daken, parkeerplaatsen en gevels worden gebruikt om energie op te wekken met zonnepanelen.

Lees verder

28 september

Statafelgesprekken over Omgevingsprogramma Nieuwe Energie

In het Omgevingsprogramma Nieuwe Energie staat hoe en waar Hengelo de komende jaren duurzame energie wil opwekken via zon en wind, maar ook waar duurzame energieprojecten aan moeten voldoen. Net als andere gemeenten in het land is ook Hengelo bezig met plannen om de gemeente duurzaam te verwarmen (dus zonder aardgas) en om duurzame energie op te wekken met zon en wind. De belangrijkste aanleiding daarvoor is de opwarming van de aarde door de uitstoot van CO2. Hengelo wil daarom steeds minder fossiele brandstoffen gebruiken. In 2030 moet 40% van de verbruikte energie duurzaam opgewekt zijn en 100% in 2050.

Lees verder

9 september

Geen windmolens op Westermaat

Het college heeft deze week het voorlopig ontwerp Omgevingsprogramma Nieuwe Energie vastgesteld. In het omgevingsprogramma staat hoe en waar Hengelo de komende jaren duurzame energie wil opwekken via zon en wind, maar ook waar duurzame energieprojecten aan moeten voldoen. In juni stelde het college al de hoofdlijnen van dit omgevingsprogramma vast. In juli tot en met 3 september is de gemeente in gesprek gegaan met de samenleving over dit programma. De hoofdlijnen zijn nu verder uitgewerkt. Meest opvallende is dat de zoeklocaties voor windturbines op de Westermaat zijn geschrapt.

Lees verder

9 juli

De antwoorden op alle gestelde vragen over zonne- en windenergie

In de digitale bijeenkomsten over zonne- en windenergie hebben we iedereen de mogelijkheid gegeven om hun vragen, twijfels of ideeën met ons te delen. Als vervolg hierop willen we graag alle antwoorden delen op de vragen die gesteld zijn tijdens de sessie in de YouTube chat.

Lees verder

5 juli

De belangrijkste opbrengsten van de Karavaan van de Nieuwe Energie

De Karavaan van de Nieuwe Energie heeft meer dan twee weken door Hengelo en Borne getrokken. De ene keer was er meer animo dan de andere keer. De karavaan is het drukst bezocht in Wensink-Zuid en de Bornsche Maten in Borne. Mensen konden zich opgeven via onze website voor een bezoek aan de Karavaan. Maar ook hebben mensen zonder afspraak of toevallige voorbijgangers hun reactie kunnen geven.

Lees verder

1 juli

Karavaan van de Nieuwe Energie naar Bornsche Maten

Op verzoek van de wijkraad en inwoners van de Bornsche Maten voegt de gemeente Hengelo een extra halte toe aan de Karavaan van de Nieuwe Energie. Op maandagavond 5 juli van 17.30 tot 20.30 uur staat de karavaan in de Borsche Maten op de parkeerplaats van De Veste. Het college van B&W heeft energiegebieden aangewezen waar op grotere schaal zonne- en windenergie opgewekt kan worden. Het college wil nu graag weten wat Hengeloërs, maar ook de inwoners van buurgemeenten van de plannen vinden. Daarom organiseert de gemeente een aantal bijeenkomsten.

Lees verder

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.