Nieuws

Op de hoogte zijn van het allerlaatste nieuws rondom Nieuwe energie? Houd deze pagina in de gaten!

9 juni

College geeft met ‘voorkeursvolgorde’ aan waar duurzame energie opgewekt kan worden

Het college van B&W heeft energiegebieden aangewezen waar op grotere schaal zonne- en windenergie opgewekt kan worden. Het college wil dat er in 2030 twee windturbines staan in Hengelo. Er zijn in totaal vijf zoeklocaties voor windturbines; één op bedrijventerrein Twentekanaal Zuid, twee op de Westermaat (waarvan er maximaal één kan komen op die locatie) en twee bij de kruising van de A1 en A35 in Woolde. Dit gebied is bij uitstek geschikt als energiegebied voor zonne- en windenergie. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Bosch & van Rijn. Het bureau heeft de Hengelose zoekgebieden onderzocht en vergeleken. De gemeenteraad beslist eind 2021. Eerst kunnen inwoners deze zomer nog hun mening geven.

Lees verder

9 juni

U bent aan zet: Karavaan van de nieuwe energie

De gemeente wil graag weten wat de Hengeloërs, maar ook de inwoners van buurgemeenten van de vastgestelde voorkeursvolgorde in de hoofdlijnen van het omgevingsprogramma vinden. Daarom organiseert de gemeente een aantal bijeenkomsten.

Lees verder

9 juni

Nieuwsbrief in en rond zoekgebieden

Vanaf 15 juni kunnen inwoners en omwonenden van de zoekgebieden de tweede nieuwsbrief Nieuwe Energie in de brievenbus verwachten. Ook inwoners van buurgemeenten krijgen deze nieuwsbrief.

Lees verder

25 mei

Hengeloër wil verduurzamen en zoekt naar mogelijkheden

Inwoners van Hengelo zien voor het overgrote deel het belang om de klimaatverandering aan te pakken en om de overstap te maken naar duurzame energie.

Lees verder

16 mei

Nieuwsbrief Nieuwe Energie op de deurmat

Meer dan de helft van de Hengelose huishoudens maakt in 2030 gebruik van duurzame energie van windturbines en zonnepanelen. Energie die we in de gemeente Hengelo zelf opwekken. Het is een grote operatie die we samen met onze inwoners, ondernemers en de andere Twentse gemeenten uitvoeren. In deze nieuwsbrief leest u meer.

Lees verder

30 april

Energie opwekken op Westermaat Campus; wat is mogelijk met zon en wind?

Kunnen er lagere windmolens geplaatst worden op bedrijvenpark Westermaat Campus, als aanvulling op grote windturbines? En hoeveel energie kan opgewekt worden door parkeerplaatsen te overkappen met zonnepanelen en de daken te benutten als zonnedak?

Lees verder

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.