Nieuws

Op de hoogte zijn van het allerlaatste nieuws rondom Nieuwe energie? Houd deze pagina in de gaten!

5 september

Omgevingsvergunning verleend voor de bouw van het Hengelose zonneveld Boeldershoek

Op 3 augustus 2023 heeft het college van B&W van Hengelo de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van het zonneveld Boeldershoek. Het gaat om een zonneveld van 24 hectare. Twaalf hectare van de gronden is eigendom van de gemeente Hengelo. Ten zuiden hiervan gaat energieleverancier Vattenfall op circa 12 hectare particuliere grond een zonneveld aanleggen. Dankzij samenwerking met energiecoöperatie Energie van Hengelo kunnen inwoners van Hengelo investeren in dit project. Daarmee is de komst van het zonnepark een stap dichterbij gekomen. Vattenfall en gemeente Hengelo vragen in september SDE++ subsidie aan. Na goedkeuring start de aanbesteding. In de zomer van 2024 moeten de eerste werkzaamheden aan het zonneveld van start gaan.

Lees verder

4 september

Kom naar de statafelmarkt voor bedrijven op 25 september

Duurzaamheid; we horen het woord tegenwoordig erg vaak vallen. Misschien roept het bij jou als ondernemer vragen op. Hoe kan ik zelf verduurzamen tegen schappelijke kosten? En hoe zit het met subsidies en advies? Wat gebeurt er in mijn omgeving?

Lees verder

24 augustus

Kom naar de duurzaamheidsmarkt op 7 oktober

Duurzaamheid: een woord dat je tegenwoordig overal ziet en hoort. Maar wat houdt het eigenlijk in? En wat betekent dit voor jou? En hoe kan jij bijvoorbeeld geld besparen op je energierekening? Veel vragen die wij maar al te graag voor jou beantwoorden tijdens de duurzaamheidsmarkt op zaterdag 7 oktober op het plein voor het stadhuis!

Lees verder

1 mei

Ontwerpbesluiten genomen voor zonneveld Boeldershoek

Na een intensief participatie- en ontwerptraject liggen van 3 mei tot en met 13 juni twee ontwerpbesluiten voor zonneveld Boeldershoek ter inzage.

Lees verder

17 februari

Windturbines in Hengelo; wat is de stand van zaken?

In Hengelo zijn er drie zoeklocaties voor windturbines. De gemeenteraad heeft deze locaties vorig jaar vastgesteld in het omgevingsprogramma nieuwe energie. Twee locaties liggen in de Woolder Es, in de kruising van de A1 met de A35 en één locatie ligt op bedrijvenpark Twentekanaal. Het is inmiddels alweer een tijd stil rond de windmolenlocaties. Wat is de stand van zaken?

Lees verder

13 februari

Samenwerking voor lokale energie Boeldershoek gestart

Vattenfall, de gemeente Hengelo en de coöperatie Energie van Hengelo zijn een samenwerking gestart om Project zonneveld Boeldershoek te ontwikkelen. Dit is een grote en belangrijke stap om Hengelo verder te verduurzamen en klaar te maken voor de toekomst. In Project zonneveld Boeldershoek willen Vattenfall, Energie van Hengelo en de gemeente de omgeving betrekken bij de landschappelijke inrichting van het ontwerp. Daarnaast komt een deel van de financiële opbrengsten beschikbaar voor inwoners.

Lees verder

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.