Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Nieuwe Energie

NieuweEnergie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
NieuwsPlanning
Terug

17 november

Denk mee over zonne-energie langs de A35

In de digitale bijeenkomst op 30 november

Betrokken inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden kunnen op 30 november meepraten en reageren op het eerste schetsontwerp voor het pilotproject Duurzaamheidsroute A35. Met dit pilotproject verkennen Rijkswaterstaat, de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hellendoorn, Hengelo en Wierden de mogelijkheden voor duurzame zonne-energie opwek langs de rijkswegen A35, N35 en een de A1 bij knooppunt Buren.

Online sessie over het eerste schetsontwerp

Tijdens de online bijeenkomst op dinsdag 30 november (19:00 – 21:00) kunnen geïnteresseerden reageren op het eerste schetsontwerp van de Duurzaamheidsroute A35 die op basis van ideeën en wensen van omwonenden, weggebruikers en ondernemers is opgesteld. De sessie start met een algemene presentatie voor inwoners van de zes gemeenten. Daarna wordt er per gemeente in een deelsessie verder gepraat. Er is voldoende tijd en ruimte om je mening te geven op de schetsen.In de online bijeenkomst zal per gemeente worden ingezoomd op het schetsontwerp en besproken hoe de opwek van duurzame zonne-energie mogelijk kan worden ingepast. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: www.duurzaamheidsroutea35.nl

Lokale gesprekken als basis

Ongeveer 850 weggebruikers, grondbezitters en andere geïnteresseerden hebben afgelopen september en oktober meegepraat over de Duurzaamheidsroute A35. Hierbij is meegedacht over geschikte locaties, ontwerpen en randvoorwaarden voor de opwek van duurzame zonne-energie langs de rijkswegen. Deze informatie uit de omgeving is verwerkt in een aantal bouwstenen die, samen met bestaand beleid en de geldende verkeersveiligheidseisen, de basis vormen voor het schetsontwerp van de Duurzaamheidsroute A35.

Visie Duurzaamheidsroute A35

We bouwen met het schetsontwerp voor de Duurzaamheidsroute A35 voort op het idee van de A35 als een meanderende weg. Zorgvuldig ingepast in de landschappen van Twente. Het landschap en haar karakteristiek langs de weg vormen de basis voor het ontwikkelen van duurzame energie. In de buitengebieden staat de ervaring van het landschap voorop. In de stedelijke landschappen wordt nadrukkelijk een relatie gezocht tussen de weg en energieopwekking. Over deze visie en het schetsontwerp gaan we graag op dinsdagavond 30 november verder in gesprek met geïnteresseerden, omwonenden, weggebruikers en ondernemers aan de route.

Hoe verder?

Het project bevindt zich nog steeds in de verkenningsfase. Dat houdt in dat er samen met de omgeving wordt gekeken of de opwek van voldoende duurzame zonne-energie langs de rijkswegen haalbaar is. De opbrengsten van de online bijeenkomst op 30 november worden meegenomen in de verdere uitwerking van het schetsontwerp. Daarna zal het schetsontwerp op verschillende haalbaarheden worden getoetst. Uiteindelijk nemen de bestuurders van de verschillende gemeenten een gezamenlijk besluit over het wel of niet doorlaten gaan van dit pilotproject.

Duurzaamheidsroute A35

Meer informatie en veel gestelde vragen over de opwek van hernieuwbare energie langs de rijkswegen A35 en N35 staat op de website www.duurzaamheidsroutea35.nl.

 

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu