Nieuwe Energie

NieuweEnergie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
NieuwsPlanning
Terug

18 december

Hoe wekken de buren energie op?

Zowel de gemeente Borne als de gemeenten in Noordoost Twente zijn bezig om te berekenen en bekijken hoe en waar ze in de toekomst duurzame energie op kunnen wekken. Dat kan ook gevolgen hebben voor de inwoners van buurgemeenten. Daarom mag ook u reageren.

Niet alleen de gemeente Hengelo is bezig om te kijken waar duurzame energie opgewekt kan worden, zoals zonne- en windenergie. Ook gemeenten om ons heen zijn bezig met deze zoektocht. Twente wil namelijk in 2050 energieneutraal zijn, net als de rest van het land. Dat betekent dat er dan geen fossiele brandstoffen meer gebruikt worden, zoals aardgas, kolen en olie. Over 10 jaar wil Twente al de helft van het elektriciteitsverbruik duurzaam opwekken. In Hengelo hebben we in december verschillende digitale energiemarkten georganiseerd om in gesprek te gaan met de inwoners over energie opwekken. Ook waren er spreekuren in het stadhuis en heeft het HengeloPanel een onderzoek in kunnen vullen. Meer informatie daarover, bijvoorbeeld waar de zoekgebieden zijn, vindt u deze website.

Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen

Maar ook de buren zijn bezig met dit onderwerp. Zo heeft Noordoost Twente een concept windbeleid gepubliceerd. Dit windbeleid is opgesteld door vier gemeenten: Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Het concept windbeleid ligt ter inzage bij de afzonderlijke gemeenten, zodat inwoners maar ook andere belangstellenden daarop kunnen reageren. Tot 5 februari kunt u uw ideeën delen met de Noordoost Twentse gemeenten.

Bekijk het concept windbeleid van Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen 

Borne

Ook Borne is bezig met dit onderwerp. Deze buurgemeente heeft de concept Energievisie vrij gegeven voor inspraak. U kunt tot 21 januari uw ideeën delen met de gemeente. Onder meer de kaarten met zoekgebieden (zogenoemde kansenkaarten) zijn te bekijken. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad in het voorjaar een besluit over de Energievisie.

Bekijk de concept Energievisie van Borne

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu