Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Nieuwe Energie

NieuweEnergie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
NieuwsPlanning
Terug

1 juli

Karavaan van de Nieuwe Energie naar Bornsche Maten

Extra bijeenkomst op maandagavond 5 juli

Op verzoek van de wijkraad en inwoners van de Bornsche Maten voegt de gemeente Hengelo een extra halte toe aan de Karavaan van de Nieuwe Energie. Op maandagavond 5 juli van 17.30 tot 20.30 uur staat de karavaan in de Borsche Maten op de parkeerplaats van De Veste. Het college van B&W heeft energiegebieden aangewezen waar op grotere schaal zonne- en windenergie opgewekt kan worden. Het college wil nu graag weten wat Hengeloërs, maar ook de inwoners van buurgemeenten van de plannen vinden. Daarom organiseert de gemeente een aantal bijeenkomsten.

De gemeente wil naast zonne-energie op daken, parkeerplaatsen en gevels ook wind- en zonne-energie opwekken in gebieden waar dit past en op grote schaal kan. Hengelo moet in 2030 100 GWh opwekken. Er zijn 5 zoeklocaties voor windenergie. Vier ervan liggen in Hengelo Noord in de buurt van Borne. Daarom is de gemeente vrijdag gestart met de Karavaan van de Nieuwe Energie in Wensink-Zuid, Borne. De gemeente wil in 2030 twee windmolens realiseren.

Karavaan van de nieuwe energie

In totaal komt de Karavaan van de Nieuwe Energie op zeven verschillende locaties te staan in de buurt van de zoekgebieden. Belangstellenden kunnen daar in gesprek gaan over duurzame energie, vragen stellen en hun mening geven. Ook kunnen belangstellenden bij de karavaan gebruik maken van software van ROM 3D om te bekijken hoe het eruit kan komen te zien als er windmolens in hun omgeving staan. Ze kunnen schuiven met de windmolens qua hoogte en locatie en bekijken hoeveel er te zien is vanuit hun eigen omgeving.

De Karavaan heeft al in de Woolder Es en Wensink-Zuid gestaan. De volgende locaties komen nog aan de beurt:

Wanneer? Waar? Locatie
Woensdag 30 juni 10:00 - 12:00 uur Binnenstad Marktplein
Woensdag 30 juni 16:00 - 20:00 uur Beckum Voor de Kerk
Maandag 5 juli 17:30 - 20:30 uur Bornsche Maten Plein de Veste
Dinsdag 6 juli 16:00 - 20:00 uur Dalmeden/Slangenbeek Parkeerplaats voor het winkelcentrum
Donderdag 8 juli 16:00 - 20:00 uur Hasseler Es Voor het Kulturhus

Iedereen kan zich hier opgeven (opgeven in verband met de 1,5 meter coronamaatregelen)

Digitale bijeenkomsten

Onderzoeksbureau Bosch & van Rijn heeft vorige week in digitale bijeenkomsten via het YouTube kanaal van de gemeente uitleg gegeven over het onderzoek om duurzame energie op te wekken in Hengelo en over de voorkeursvolgorde. Ook hebben medewerkers van de gemeente meer verteld over het vervolg. Belangstellenden hebben verder kunnen bekijken hoe het eruit kan zien als er windturbines en zonnevelden in het landschap geplaatst gaan worden. De bijeenkomsten zijn terug te kijken op www.hengelo.nl/nieuwe-energie.

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu