Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Nieuwe Energie

NieuweEnergie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
NieuwsPlanning
Terug

13 februari

Samenwerking voor lokale energie Boeldershoek gestart

Belanghebbenden denken mee over ontwerp zonneveld

Vattenfall, de gemeente Hengelo en de coöperatie Energie van Hengelo zijn een samenwerking gestart om Project zonneveld Boeldershoek te ontwikkelen. Dit is een grote en belangrijke stap om Hengelo verder te verduurzamen en klaar te maken voor de toekomst. In Project zonneveld Boeldershoek willen Vattenfall, Energie van Hengelo en de gemeente de omgeving betrekken bij de landschappelijke inrichting van het ontwerp. Daarnaast komt een deel van de financiële opbrengsten beschikbaar voor inwoners.

De Hengelose gemeenteraad heeft de Randvoorwaarden Participatie op 1 februari 2022 vastgesteld waardoor de weg vrij is voor het communicatie- en participatietraject. Woensdag 22 februari is de eerste inloopmiddag en -avond voor belanghebbenden in de Twentsche Bierbrouwerij.

Wat ging eraan vooraf?

De gemeenteraad heeft in februari 2022 het Omgevingsprogramma Nieuwe Energie 2021-2030 vastgesteld. Daarin staat de Hengelose aanpak om duurzame energie op te wekken via zon en wind. In het programma staan onder meer de locaties voor zonnevelden zoals in de Boeldershoek ten noorden van Twence, tussen de Boekeloseveldweg, Boekeloseweg en Bruninksweg. Vattenfall beschikt over 11,7 hectare om zonnepanelen op te plaatsen. 12 hectare is in eigendom van de gemeente Hengelo. Energie van Hengelo wil een lokale en onafhankelijke energievoorziening creëren die van en voor de Hengeloërs zelf is. Daarom gaat Energie van Hengelo een deel van het zonneveld zelf exploiteren. De gemeenteraad heeft eind december een krediet vastgesteld, zodat de voorbereidingen kunnen starten.

Vervolgstappen

In de komende maanden gaan Vattenfall, Energie van Hengelo en de gemeente aan de slag met een plan en ontwerp voor de ontwikkeling en exploitatie van het zonneveld Boeldershoek. Hiervoor wordt er een technisch ontwerp uitgewerkt en vinden gesprekken plaats met belanghebbenden uit de omgeving. Tijdens deze gesprekken kunnen belanghebbenden aangeven hoe het zonneveld het beste ingepast kan worden in de omgeving. Ook willen Vattenfall, Energie van Hengelo en de gemeente dat de omgeving profiteert van de opbrengsten uit het zonneveld. Hiervoor worden mogelijkheden uitgewerkt.

Lokaal voordeel

Vanuit de samenwerking tussen Vattenfall, de gemeente Hengelo en de coöperatie Energie van Hengelo staat lokaal eigenaarschap, een zorgvuldig communicatieproces en zoveel mogelijk groene betaalbare energie voorop! Samen wordt Hengelo weer een stukje duurzamer Meer informatie vindt u op de projectpagina www.energievanhengelo.nl/boeldershoek.

 

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu