Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Nieuwe Energie

NieuweEnergie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
NieuwsPlanning
Terug

27 februari

Windenergie in Hengelo

Hengelo heeft twee plekken voor windturbines op het oog in de gemeente. De gemeenteraad heeft deze locaties eind 2022 vastgesteld in het omgevingsprogramma nieuwe energie. Eén locatie is in de oksel van de A1/A35 in het noorden van Hengelo. De andere locatie is op het bedrijventerrein Twentekanaal.

Onderzoeksorganisatie TNO doet momenteel onderzoek naar hoe windmolens op deze twee plekken de radar van het Hengelose bedrijf Thales kunnen beïnvloeden. De gemeente neemt daarom pas beslissingen over de windmolenlocaties als dit onderzoek klaar is.

In de rest van Twente mogen plannen voor windparken Oude Buurserdijk, Wind voor Buren en Daarle van de Provincie Overijssel wel van start gaan. Wind van Buren is een windmolenlocatie in de Hof van Twente dicht bij de gemeenten Borne en Hengelo. Meer informatie is te vinden op: www.windvoorburen.nl.

Meer informatie over de Twentse windmolenplannen is te vinden op: https://www.tubantia.nl/haaksbergen/provincie-zet-twentse-weigergemeenten-buitenspel-er-komen-11-tot-14-windturbines~a70656be.

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu