Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Nieuwe Energie

NieuweEnergie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
NieuwsPlanning
Terug

13 juli

Wooncoaches klaar om Hengeloërs te helpen met verduurzamen

Gemeente en Coöperatie starten met proef

De gemeente Hengelo en Coöperatie Hengelo Energie willen huiseigenaren stimuleren om hun woningen te verduurzamen. Dat houdt in dat de wooncoaches adviezen gaan geven hoe Hengeloërs energie kunnen besparen door bijvoorbeeld hun woning goed te isoleren, maar ook hoe ze zelf energie kunnen opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen; de meest groene energie is immers de energie die niet gebruikt hoeft de worden. Ook moet deze aanpak armoede als gevolg van hoge energielasten tegengaan.

Gemeente Hengelo en Coöperatie Hengelo Energie starten met de proef ‘Wooncoaches Hengelo’. Door de overeenkomst kunnen Hengeloërs voortaan een gratis afspraak plannen om een duurzaamheidsdeskundige te ontvangen in hun eigen huis. De proef duurt tot 1 januari 2023. Wethouder Duurzaamheid Claudio Bruggink en bestuursleden van coöperatie Hengelo Energie Jan Willem Heuten en Harrie Evers waren aanwezig tijdens het eerste adviesgesprek van de wooncoaches in Hengelo. In november 2022 wordt de proef geëvalueerd aan de hand van een steekproef onder de geadviseerde inwoners. Hierin wordt de tevredenheid van de inwoners over de diensten van de wooncoaches gepeild. De proef kan, na een goede beoordeling, met een jaar verlengd worden.

Proef Wooncoaches Hengelo

Vanaf 12 juli is het voor Hengeloërs mogelijk om een gesprek aan de keukentafel te plannen met een wooncoach van Hengelo Energie. Op dit moment zijn er vijf vrijwillige wooncoaches beschikbaar in Hengelo. Dit aantal vrijwilligers moet in de loop van de tijd stijgen naar 15 wooncoaches. Zij voorzien inwoners vrijblijvend en gratis van onafhankelijk advies op het gebied van de verduurzaming van het huis. Op www.hengelo.nl/energieloket kan een afspraak ingepland worden met een wooncoach.

Op volgorde van aanvraag

Aanvragen worden gepland in volgorde van binnenkomst. Dus wacht niet te lang met het plannen van een gesprek.

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu