Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

10 juli

Twee groene winnaars in Woolde!

300 geldige stemmen bij Van Grijs naar Groen Woolde

Twee plekken in Woolde verkleuren dit najaar van grijs naar groen. De initiatieven ‘Van asfalt naar groen’ van Marga Huiskes (driehoek Bevrijderslaantje / Wessex / Hampshire) en ‘In groene banen’ van Lucia den Ouden (Deldenerstraat) kregen de meeste stemmen van de wijkbewoners van Woolde.

De uitvoering wordt mogelijk gemaakt door ‘Van Grijs naar Groen’. Met dit initiatief wil de gemeente Hengelo de komende jaren alle wijken vergroenen. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar. De wijk Woolde is de eerste wijk. Mariska ten Heuw: ‘Ik ben erg blij met de mooie initiatieven en het feit dat maar liefst 300 wijkbewoners de moeite hebben genomen om online te stemmen. Op deze manier werken we samen aan een fijne groene wijk!’

Twee winnende initiatieven

Begin dit jaar vroeg de gemeente wijkbewoners of zij een stuk gemeentegrond wisten dat er nu stenig en grijs uitziet en of zij ideeën hadden over hoe dat veel groener en mooier zou worden. Zij konden hun idee tot 28 februari indienen. Zes initiatieven van enthousiaste bewoners bleken haalbaar en uitvoerbaar. Vervolgens was het weer aan de wijkbewoners. Van 23 juni tot en met 5 juli konden zij digitaal stemmen op hun favoriete idee. 300 mensen brachten hun stem uit. De uitslag is als volgt:

  Idee Stemmen
1 Van Asfalt naar Groen – mw Huiskes 88
2 In Groene Banen - mw Den Ouden 59
3 Mini voedselbos – mw Rupert 42
4 Geur en Kleur! – mw Kuru 41
5 Biodiversiteit met weidebloemen – mw Broeze Stegeman 36
6 Wilde bloemenweide – mw Rupert 34
  Totaal 300

Het eerste en tweede initiatief kunnen op basis van de voorlopige kostenberekening in ieder geval gerealiseerd worden binnen het beschikbare budget. De komende tijd werkt de gemeente de plannen samen met beide initiatiefnemers verder uit tot een definitief plan en definitieve begroting.

Noord is nu aan de beurt

Vervolgens is het de beurt aan wijk Noord: van 13 juli tot en met 23 augustus kunnen bewoners uit deze wijk ideeën indienen. Meer informatie staat op www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu