Van grijs naar groen Hengelo

Grijs naar Groen

Waar bent u naar op zoek?
Terug

1 december

Wessex: De schop gaat in de grond

Eerste project van Grijs naar Groen in uitvoering

Aan het begin van 2020 zag het project ‘van Grijs naar Groen’ het licht. Met dit project wil de gemeente Hengelo in vier jaar alle wijken in Hengelo groener maken. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar. Er werd gestart in de wijk Woolde. Bijzondere aan dit project: de ideeën komen uit de wijk zelf. Op woensdag 2 december start de aannemer aan de Wessex met het verwijderen van het asfalt, daarmee heeft de Wessex de primeur. Het eerste project ‘van Grijs naar Groen’ in uitvoering! Na het verwijderen van alle asfalt start ook de aanplant van het groen.

Bewoners kennen hun wijk zelf het beste en hebben vaak goede ideeën om hun wijk of buurt te verbeteren. In Woolde bleken zes initiatieven van enthousiaste bewoners haalbaar en uitvoerbaar. Na een stemronde gingen de meeste stemmen naar de ideeën van Marga Huiskes (Wessex) en Lucia den Ouden (Deldenerstraat).

Vergroening asfaltplaat Wessex

Met de oproep: ‘gemeente, maak dit groen zoals jullie dat in de binnenstad ook doen’ werd het plan van Marga Huiskes gekozen als winnaar. Marga en haar buurtbewoners wilden het grijze vlak aan de Wessex, waar nu een paar kleine boompjes groeien, omtoveren tot een groene oase. Volgens Marga kijken nu veel bewoners en bezoekers uit op een stukje troosteloos grijs, terwijl dit ook een plek zou kunnen zijn waar het heerlijk groen is. Fijn voor mens en natuur. Het ontwerp voor Wessex is klaar, de initiatiefnemers zijn positief en de schop kan op 2 december de grond in.

Ontwerp Wessex

Aan het tweede idee, ‘Groene Banen: voor een groene Deldenerstraat’, van Lucia den Ouden wordt ook gewerkt. Daar duurt het nog iets langer voordat er gestart kan worden. Het ontwerp hiervoor is klaar en daarvoor wordt nu gekeken hoe dit technisch het beste uitgevoerd kan worden.

Van Grijs naar Groen Noord

Na Woolde was wijk Noord aan de beurt om ideeën aan te dragen. Op dit moment liggen er verschillende ideeën van bewoners. Die ideeën worden nu verder uitgewerkt.

Doe ook mee!

Van Grijs naar Groen is iets van ons allemaal. Groen is belangrijk voor natuur en biodiversiteit. Ook nu het klimaat verandert en we steeds meer te maken krijgen met extremere weersomstandigheden, wordt groen in de stad steeds belangrijker. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken regenwater op te vangen en voor verkoeling op zomerse dagen.

Dit kunnen we als gemeente niet alleen. Ook rond uw eigen woning kunt u een steentje bijdragen. Kijk eens op www.groenblauwtwente.nl en laat u inspireren door leuke groene ideeën voor uw tuin of balkon.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
nl en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu