Nieuwe Energie

NieuweEnergie

Waar bent u naar op zoek?
Veel gezocht
NieuwsPlanning
Terug

17 november

Gesprek met samenleving over opwekken duurzame energie

Meer dan de helft van de Hengelose huishoudens maakt in 2030 gebruik van energie van windturbines en zonnepanelen. Energie die in de gemeente Hengelo zelf opgewekt wordt. Daarnaast moeten ook bedrijven en maatschappelijke instellingen hun elektriciteitsverbruik verduurzamen.

In september heeft de gemeente Hengelo zogenoemde zoekgebieden bekend gemaakt waar wind en zonne-energie opgewekt kunnen worden. In december kunnen inwoners, bedrijven, maatschappelijke partners en andere belangstellenden hier met experts over praten tijdens digitale energiemarkten of spreekuren in het stadhuis. Ook organiseert Kennispunt Twente de komende weken een HengeloPanel om te peilen wat de mening is in Hengelo over dit onderwerp.

Omgevingsvisie

In de gesprekken die de gemeente afgelopen jaar met de Hengeloërs in het buitengebied voerde over duurzame energie rond de omgevingsvisie buitengebied, kwamen al belangrijke punten naar voren:

  • Eerst de daken vol met zonnepanelen, dan pas kijken naar zonnevelden en windturbines
  • Als er dan toch windturbines moeten komen, dan langs snelwegen en op industrieterreinen
  • Grond langs snelwegen en stadsranden met industrie is geschikt voor zonnevelden

Digitale energiemarkten

Aan de hand van deze kennis heeft onderzoeksbureau Bosch & Van Rijn in de zomer berekend welke gebieden in Hengelo geschikt zijn om wind- en zonne-energie op te wekken.

Daaruit ontstond een kaart met zoekgebieden. De gemeente organiseert 1, 2 en 7 december samen met onderzoeksbureau Bosch & van Rijn digitale energiemarkten waarin de zoekgebieden voor duurzame energie centraal staan. U kunt deze energiemarkten via uw computer of tablet volgen en vragen stellen over de zoekgebieden en over andere aspecten van duurzaam energie opwekken.

Aanmelden voor een digitale energiemarkt

Spreekuren

Door de coronacrisis kan de gemeente deze bijeenkomsten niet in het stadhuis organiseren, zoals in eerste instantie de bedoeling was. Wel organiseert de gemeente 14 en 15 december spreekuren in het stadhuis voor mensen die de bijeenkomsten niet via de computer of tablet willen en/of kunnen bijwonen. Belangstellenden kunnen tijdens de spreekuren één op één in gesprek met betrokken medewerkers. De gemeente houdt zich tijdens deze spreekuren uiteraard aan de corona-maatregelen. Opgeven kan via deze link, u kunt ook bellen naar ons algemene nummer (14 074).

Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu