Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Lezerspanel

Begrijpt u onze teksten?

We willen graag dat alle Hengeloërs begrijpen wat we schrijven. Krijgt u wel eens een brief van de gemeente die u niet begrijpt? Of leest u ergens anders teksten van de gemeente die eenvoudiger kunnen? Dat willen we graag verbeteren.

Doet u mee?

We zoeken Hengeloërs die onze teksten willen lezen en beoordelen. Wat is goed en wat kan volgens u beter? U kunt meedoen door zich aan te melden voor het lezerspanel. Kennis van taal is niet nodig. Iedereen kan meedoen want we kunnen juist van u leren.

Wat vragen wij van u?

  • Een paar keer per jaar vragen wij u een korte tekst van ons te beoordelen. Dat kan bijvoorbeeld een brief, een mailbericht, een tekst voor onze website of iets anders zijn.
  • U leest de tekst en bekijkt of u die begrijpt.
  • U geeft ons tips hoe het beter kan. Dat kan digitaal. Wat voor u het prettigst is. 
  • Soms organiseren we een bijeenkomst waarbij we samenkomen en leggen we u een aantal brieven voor, we bespreken dan gezamenlijk wat er beter kan aan de brieven. 

Meedoen aan het lezerspanel is vrijblijvend. Als u zich aanmeldt betekent dit niet dat u elke tekst moet beoordelen. Mochten wij u een tekst opsturen, kunt u op dat moment zelf bepalen of reageert of niet. Hetzelfde geldt voor een bijeenkomst. U kunt zich hiervoor aanmelden of afmelden. 

Aanmelden

Aanmelden voor het lezerspanel kan door te mailen naar communicatie@hengelo.nl

Wat doen we met uw hulp?

Wij verwerken de tips en maken een nieuwe versie van de brief.

Onduidelijke tekst gezien?

Wilt u niet meedoen aan het lezerspanel, maar heeft u wel een brief ontvangen of tekst gelezen die duidelijker kan? Stuur deze dan naar ons toe. U mag aangeven wat er volgens u anders moet, maar dat hoeft niet.

U kunt de brief/tekst mailen naar communicatie@hengelo.nl of een foto maken en per WhatsApp sturen naar 06 - 4676 4867.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu