Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Lezerspanel

Begrijpt u onze teksten?

We willen graag dat alle Hengeloërs begrijpen wat we schrijven. Krijgt u wel eens een brief van de gemeente die u niet begrijpt? Of leest u ergens anders teksten van de gemeente die eenvoudiger kunnen? Dat willen we graag verbeteren.

Doet u mee?

We zoeken Hengeloërs die onze teksten willen lezen en beoordelen. Wat is goed en wat kan volgens u beter? U kunt meedoen door zich aan te melden voor het lezerspanel. Kennis van taal is niet nodig. Iedereen kan meedoen want we kunnen juist van u leren.

Wat vragen wij van u?

  • Een paar keer per jaar vragen wij u een korte tekst van ons te beoordelen. Dat kan bijvoorbeeld een brief, een mailbericht, een tekst voor onze website of iets anders zijn.
  • U leest de tekst en bekijkt of u die begrijpt.
  • U geeft ons tips hoe het beter kan. Dat kan digitaal, of tijdens een bijeenkomst. Wat voor u het prettigst is. De volgende bijeenkomst is op woensdag 31 mei om 19.00 uur in de dagwinkel bij het stadhuis.

Aanmelden

Aanmelden voor het lezerspanel kan door te mailen naar communicatie@hengelo.nl. Geef daarbij aan of u teksten digitaal wilt beoordelen of zich wilt aanmelden voor de bijeenkomst op 31 mei.

Wat doen we met uw hulp?

Wij verwerken de tips en maken een nieuwe versie van de brief. 

Onduidelijke tekst gezien?

Wilt u niet meedoen aan het lezerspanel, maar heeft u wel een brief ontvangen of tekst gelezen die duidelijker kan? Stuur deze dan naar ons toe. U mag aangeven wat er volgens u anders moet, maar dat hoeft niet.

U kunt de brief/tekst mailen naar communicatie@hengelo.nl of een foto maken en per WhatsApp sturen naar 06 - 4676 4867.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu