Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Lezerspanel

Begrijpt u onze teksten?

We willen graag dat alle Hengeloërs begrijpen wat we schrijven. Krijgt u wel eens een brief van de gemeente die u niet begrijpt? Of leest u ergens anders teksten van de gemeente die eenvoudiger kunnen? Dat willen we graag verbeteren.

Doet u mee?

We zoeken Hengeloërs die onze teksten willen lezen en beoordelen. Wat is goed en wat kan volgens u beter? U kunt meedoen door zich aan te melden voor het lezerspanel. Kennis van taal is niet nodig. Iedereen kan meedoen want we kunnen juist van u leren.

Wat vragen wij van u?

  • 1 keer per 2 maanden vragen wij u een korte tekst van ons te beoordelen. Dat kan bijvoorbeeld een brief, een mailbericht, een tekst voor onze website of iets anders zijn.
  • U leest de tekst en bekijkt of u die begrijpt.
  • U geeft ons tips hoe het beter kan. Dat kan digitaal, of tijdens een bijeenkomst. Wat voor u het prettigst is. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 1 november om 19.00 uur in de dagwinkel bij het stadhuis.

Aanmelden

Aanmelden voor het lezerspanel kan door te mailen naar communicatie@hengelo.nl. Geef daarbij aan of u teksten digitaal wilt beoordelen of zich wilt aanmelden voor de bijeenkomst op 1 november. Aanmelden kan tot dinsdag 25 oktober.

Wat doen we met uw hulp?

Wij verwerken de tips en plaatsen de nieuwe tekst op deze pagina. Zo kunt u zien wat het resultaat is.

Onduidelijke tekst gezien?

Wilt u niet meedoen aan het lezerspanel, maar heeft u wel een brief ontvangen of tekst gelezen die duidelijker kan? Stuur deze dan naar ons toe. U mag aangeven wat er volgens u anders moet, maar dat hoeft niet.

U kunt de brief/tekst mailen naar communicatie@hengelo.nl of een foto maken en per WhatsApp sturen naar 06 - 4676 4867.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu