Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Afvaldump

Het is verboden om vuilniszakken of ander afval naast een ondergrondse container te zetten of op andere plaatsen te dumpen.

De handhavers van de gemeente Hengelo controleren hier streng op. Want gedumpt afval leidt tot problemen: van stankoverlast tot ongedierte. En het ziet er niet uit.

De sociale werkvoorziening SWB maakt ook dagelijks een ronde door Hengelo om afvaldump aan te pakken. De medewerkers nemen de gedumpte zakken niet meteen mee. Eerst plakken ze er een sticker op om aandacht te vragen voor afvaldump.

BOA's van de gemeente voeren controles uit om afvaldumpers te betrappen. De boete voor het dumpen van afval is minimaal € 104. Riskeer geen boete en gooi uw afval in de container!

Breng uw afval naar een andere container in uw buurt. Werkt die ook niet? Neem uw afval dan mee terug naar huis en gooi het op een later moment weg.
Meld het probleem via de website van Twente Milieu.Twente Milieu is ook telefonisch bereikbaar op (0900) 85 20 111.

Als u ziet dat iemand afval dumpt, meld dat dan bij de gemeente. Doe uw melding snel en eenvoudig via de MijnGemeente-app op uw smartphone. De MijnGemeente-app kunt u downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android).

U kunt uw melding ook doorgeven via het onderstaande formulier:

Melding openbare ruimte

Lukt het niet digitaal? Bel dan naar 14 074.

Twente Milieu
(0900) 85 20 111

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu