Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Discriminatiemelding

In Nederland is discriminatie niet toegestaan. Dat staat in artikel 1 van onze Grondwet.

Discriminatie is het ongelijk behandelen van (groepen) mensen vanwege kenmerken die er in die situatie niet toe doen. Bijvoorbeeld vanwege afkomst, huidskleur, handicap, leeftijd, geslacht of seksuele geaardheid. Het is heel pijnlijk om te worden afgewezen om wie je bent. En het is bij wet verboden. Bent u slachtoffer of getuige van discriminatie? Meld dat dan. In veel gevallen kan er iets aan gedaan worden. Inwoners van Hengelo kunnen met hun melding terecht bij het meldpunt van Vizier: Discriminatieoost.nl.

Discriminatieoost.nl is het meldpunt van Vizier. Dat is een onafhankelijke organisatie die discriminatie in Oost-Nederland bespreekbaar maakt en bestrijdt. De medewerkers van Vizier luisteren naar uw verhaal en ondernemen actie als u dat wilt. Zij bieden deskundige hulp en behandelen uw klacht strikt vertrouwelijk. Bovendien is de hulp gratis.

Vizier geeft ook trainingen, informatie en advies aan organisaties en bedrijven over het voorkomen en bestrijden van discriminatie en over het vormgeven van diversiteitsbeleid.

U kunt een discriminatieklacht melden via het digitale klachtenformulier op Discriminatieoost.nl. U kunt ook bellen met (085) 07 34 600. 

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu