Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

BSO+

BSO+ biedt buitenschoolse opvang met wat extra's.

Veel Hengelose kinderen gaan naar de buitenschoolse opvang (BSO). Maar voor sommige kinderen is de standaard BSO minder geschikt. Zij hebben meer begeleiding of extra aandacht nodig. Voor die kinderen is er de BSO+.

Sommige kinderen passen niet goed in de standaard buitenschoolse opvang (BSO). Zij hebben wat extra aandacht nodig. Of ze hebben meer behoefte aan structuur en begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met autisme, ADHD of een ontwikkelingsachterstand. Voor die kinderen is BSO+ bedoeld. Er zitten minder kinderen in een groep en er is tijd en aandacht voor elk kind.

BSO+ is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ouders betalen het normale BSO-tarief. De gemeente betaalt de extra kosten.

De BSO+ is er op 2 plekken in Hengelo:

Bij Serpentine zijn vooral rust en creativiteit belangrijk. Bij Sport BSO Tubantia ligt de nadruk juist op buiten zijn en bewegen. Beide plekken bieden ook de standaard BSO. Het motto is: samen waar het kan, apart waar nodig.

Neem contact op met de BSO+ van uw keuze. Samen met de locatiemanager bespreekt u dan of BSO+ geschikt is voor uw kind. Zo nodig vindt er overleg plaats met andere personen of instanties (bijvoorbeeld een deskundige of de school).

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu