Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Echtscheiding of ontbinden partnerschapsregistratie

Een echtscheiding of het laten ontbinden van een geregistreerd partnerschap, moet u via de rechtbank regelen.

De scheiding of het beëindigen van een geregistreerd partnerschap moet binnen zes maanden worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Meestal wordt dit door uw advocaat geregeld. U kunt de echtscheidingspapieren ook zelf indienen bij de balie op het Publieksplein. Maak hiervoor een afspraak.

Een echtscheiding of het laten ontbinden van een geregistreerd partnerschap, moet u via de rechtbank regelen. U hebt daarvoor hulp nodig van een advocaat of mediator (bemiddelaar).

Heeft de rechter de echtscheiding of de ontbinding van het geregistreerde partnerschap uitgesproken? En is het vonnis onherroepelijk? Dan hebt u zes maanden de tijd om de echtscheiding te laten inschrijven in de registers van de burgerlijke stand. Meestal wordt dit door uw advocaat geregeld.

Geregistreerde partners zonder kinderen hoeven hun partnerschapsregistratie niet via de rechtbank te laten ontbinden. U kunt dit dan regelen via een advocaat of de notaris.

Hebt u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De overheid betaalt dan (een deel van) de kosten. Daarvoor moet uw advocaat of mediator namens u een verzoek indienen bij de Raad voor Rechtspraak.

Hebt u hulp nodig om praktische zaken te regelen, maar ook om goede afspraken te maken in het belang van de kinderen? Loes wegwijzer scheiden, helpt bij scheidingen waar ook kinderen bij betrokken zijn.

Voor kinderen is er de speciale website Ouders uit elkaar. Hier vinden kinderen veel antwoorden op vragen over de scheiding van hun ouders. Ook biedt de site informatie aan ouders over de gevolgen van een scheiding voor hun kinderen.Maak een afspraak

Uw echtscheiding of ontbinding geregistreerd partnerschap laten inschrijven in de registers van de burgerlijke stand kan alleen op afspraak. 

Afspraak maken

Publieksplein (Stadhuis)
Burgemeester van der Dussenplein 1

Telefoon: 14 074

Contactformulier

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu