Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Kinderboerderij

Een bezoek aan de kinderboerderij 't Weusthag is leuk voor jong en oud.

In de stal, op het erf en in de weilanden kunt u kennismaken met allerlei dieren, zoals het minipaardje Blue, de ezel Pico, geiten, schapen, konijnen, kippen en nog veel meer. En de toegang is gratis!

Bij de kinderboerderij horen ook een paddenpoel, de naastgelegen vijvers en de hertenweide. Langs de vijvers en het hertenkamp loopt een pad, waardoor een aantal dieren ook na sluitingstijd nog te zien is. Dit pad loopt door in het Weusthagbos: een heerlijk bos voor een ontspannen wandeling.

De kinderboerderij is gelegen in de wijk Hengelose Es in Noord Hengelo. Met ruim 50.000 bezoekers op jaarbasis is het één van de grootste kinderboerderijen in de regio. Een bezoek aan de kinderboerderij is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Op de informatieborden vindt u allerlei wetenswaardigheden over de dieren. Kinderen kunnen op een speelse manier kennis maken met het leven op de boerderij door spelletjes (quizjes en kabouters zoeken) op het terrein. En er zijn ook leuke kijk-en-doe-boekjes voor drie leeftijdscategorieën te verkrijgen met vragen, spelletjes en een kleurplaat. 

Voor meer informatie, tentoonstellingen en uitleen van educatieve materialen kunt u terecht in het bezoekerscentrum. En daar kunt u ook koffie en thee kopen.

De medewerkers van de kinderboerderij zijn altijd wel ergens te vinden. Bijvoorbeeld in de stallen of buiten op het terrein. Zij beantwoorden graag al uw vragen.

Bij de kinderboerderij horen ook de naastgelegen vijvers en de hertenweide met edelherten. Vanuit daar kunt u naar het naastgelegen bos. Dit 11 hectare grote Weusthag bos leent zich uitstekend voor een ontspannen wandeling.

Wij willen graag met onze klas naar de kinderboerderij. Kan dat?

Ja, natuurlijk. Ook schoolklassen kunnen gratis naar de kinderboerderij. Bel wel even van tevoren. Zodat niet iedereen tegelijk komt. Dat is rustiger voor de kinderen én de dieren.

Zijn er spelregels voor een bezoek aan de kinderboerderij? Mag ik bijvoorbeeld de dieren voeren?

Wij zijn blij met uw bezoek! Helemaal als u zich aan een paar belangrijke spelregels houdt.

  • Pak de dieren niet op.
  • Voer de dieren niet. Door een kleine verandering in hun voeding kunnen ze al erg ziek worden. En geiten worden soms erg opdringerig als ze gevoerd worden. Kleine kinderen kunnen dat eng vinden.
  • Gooi meegebracht brood in de broodton. Die staat bij het hek. De verzorgers voeren dit brood later aan de dieren die het mogen hebben.
  • Zorg dat u alle hekjes steeds dichtdoet. Zo kunnen de dieren niet ontsnappen.
  • Gooi afval in de prullenbak. Laat nooit plastic zakjes rondslingeren. Dieren kunnen daarin stikken.

Verder mogen er in de stal niet meer dan ongeveer 25 mensen tegelijk zijn. En kinderen mogen er alleen onder begeleiding komen. Het is dus handig om grote groepen al van tevoren in kleinere clubjes te verdelen.

Wilt u meer weten over activiteiten voor kinderen, tentoonstellingen en bijzonderheden over de dieren op de kinderboerderij? Kijk dan op de facebookpagina van Kinderboerderij het Weusthag.

Kinderboerderij het Weusthag
Van Alphenstraat 25
7556 JT Hengelo 

Tjim Wijering: 06-15619003
Saskia Oelen: 06-25009936

Openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 16.00 uur

  • Zaterdag: Gesloten

  • Zondag: 10.30 - 16.00 uur

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu