Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Scholengids Basisscholen Hengelo

De website 'Scholen op de kaart' helpt u een passende school voor uw kind te vinden.

Als uw kind naar school mag, is dat een grote stap. U wilt dat uw kind met plezier naar school gaat en dat het zich daar goed kan ontwikkelen. En u wilt zich als ouder ook thuis voelen op de school van uw kind. In Hengelo is er een ruim aanbod aan basisscholen. Maar hoe kiest u de juiste school? En waaruit kunt u kiezen? 

Op de website Scholen op de kaart vindt u heel veel informatie over alle Hengelose basisscholen. Natuurlijk blijft het belangrijk dat u ook zelf een kijkje gaat nemen op verschillende scholen en in gesprek gaat met de leerkrachten. Maar Scholen op de kaart kan wel helpen bij het kiezen van een passende school voor uw kind.

Op Scholen op de kaart is bijvoorbeeld informatie te vinden over:

  • de uitgangspunten van de school;
  • de grootte van de school;
  • de onderwijsmethode;   
  • de uitstroom naar het voortgezet onderwijs;
  • het oordeel van de onderwijsinspectie. 

Op Scholen op de kaart presenteren scholen zichzelf. Dit doen ze door toelichtingen te schrijven bij betrouwbare gegevens van erkende partijen als DUO en de Inspectie van het Onderwijs én ze voegen zelf unieke informatie toe. Bijvoorbeeld over wat de school uniek maakt en wat leerlingen en ouders van de school vinden. Scholen op de kaart wordt ontwikkeld door de PO-Raad en VO-raad in samenwerking met Kennisnet.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu