Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Uittreksel echtscheidingsakte

Een uittreksel van een echtscheidingsakte is een officieel bewijs waarmee u kunt aantonen dat uw huwelijk ontbonden is.

Dit uittreksel kunt u aanvragen bij de gemeente waar u bent getrouwd. Bent u in het buitenland getrouwd en in Nederland gescheiden? Vraag dan het uittreksel aan bij de gemeente Den Haag.

Dat kan heel gemakkelijk via het digitale formulier. U betaalt dan direct online en wij sturen het uittreksel per post binnen 3 werkdagen naar u toe. 

Uittreksel burgerlijke stand aanvragen

U kunt ook terecht aan de balie op het Publieksplein in het stadskantoor. U kunt het uittreksel dan direct meenemen. Maak altijd eerst een afspraak en denk eraan dat u uw geldige identiteitsbewijs meeneemt.

Wilt u het uittreksel schriftelijk aanvragen? Stuur dan een brief en een kopie van uw geldige identiteitsbewijs naar: Gemeente Hengelo, Afdeling Burgerzaken, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Vermeld in de brief duidelijk uw naam en adres en waarvoor u het uittreksel nodig hebt. Vergeet niet uw brief te ondertekenen. U krijgt vervolgens per post een betalingsverzoek. Wij versturen het uittreksel pas nadat wij uw betaling hebben ontvangen. Hierdoor duurt het wel langer voordat u het uittreksel thuis hebt.

Een uittreksel of afschrift van een echtscheidingsakte kost € 16,60.

U kunt ook een meertalig uittreksel aanvragen. Deze meertalige uittreksels zijn voor gebruik in het buitenland en bij buitenlandse autoriteiten in Nederland.

Maak een afspraak

U kunt dit uittreksel online of via de post aanvragen. U hoeft hiervoor niet langs te komen. Wilt u toch liever naar onze balie komen? Maak dan eerst een afspraak.  

Afspraak maken

Publieksplein (Stadhuis)
Burgemeester van der Dussenplein 1

Telefoon: 14 074

Contactformulier

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu