Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Uittreksel partnerschapsakte

Een uittreksel van een partnerschapsakte is een officieel bewijs van inschrijving van uw geregistreerd partnerschap in de burgerlijke stand.

Bij geboorte, overlijden, huwelijk en partnerschapsregistratie maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand akten op. Deze akten worden opgenomen in de registers van de burgerlijke stand. Wilt u een uittreksel van deze akten aanvragen? Dan kunt u daarvoor terecht bij de gemeente waar de akte is opgemaakt. Een uittreksel van uw partnerregistratie kunt u dus alleen aanvragen bij de gemeente waar uw partnerschap is geregistreerd.

Dat kan heel gemakkelijk via het digitale formulier. U betaalt dan direct online en wij sturen het uittreksel per post binnen 5 werkdagen naar u toe. 

Uittreksel burgerlijke stand aanvragen

U kunt ook terecht aan de balie op het Publieksplein in het stadskantoor. U kunt het uittreksel dan direct meenemen. Maak altijd eerst een afspraak en denk eraan dat u uw geldige identiteitsbewijs meeneemt.

Wilt u het uittreksel schriftelijk aanvragen? Stuur dan een brief en een kopie van uw geldige identiteitsbewijs naar: Gemeente Hengelo, Afdeling Burgerzaken, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Vermeld in de brief duidelijk uw naam en adres en waarvoor u het uittreksel nodig hebt. Vergeet niet uw brief te ondertekenen. U krijgt vervolgens per post een betalingsverzoek. Wij versturen het uittreksel pas nadat wij uw betaling hebben ontvangen. Hierdoor duurt het wel langer voordat u het uittreksel thuis hebt.

Een uittreksel van een akte van partnerschapsregistratie kost € 16,60.

Maak een afspraak

U kunt dit uittreksel online of via de post aanvragen. U hoeft hiervoor niet langs te komen. Wilt u toch liever naar onze balie komen? Maak dan eerst een afspraak.  

Afspraak maken

Publieksplein (Stadhuis)
Burgemeester van der Dussenplein 1

Telefoon: 14 074

Contactformulier

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu