Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Woning huren

Vind de woning die bij u past.

Wilt u een woning huren in Hengelo? Dan hebt u verschillende mogelijkheden. U kunt een woning huren via woningbouwcorporatie Welbions of Twinta Wonen. Of u kunt zoeken naar een huurwoning via een makelaar of particulier. De verschillende aanbieders geven u graag meer informatie. Bijvoorbeeld over inkomenseisen en het beschikbare aanbod. 

Om in aanmerking te komen voor het woningaanbod van Welbions en Twinta Wonen, schrijft u zich eerst in als woningzoekende via WoningNet.nl. Iedereen van 18 jaar of ouder die legaal in Nederland verblijft kan zich inschrijven. Vindt u de inschrijving via internet lastig? Dan kunt u zich ook persoonlijk melden bij Welbions of Twinta Wonen. Als u bent ingeschreven, kunt u reageren op de woningen die worden aangeboden via WoningNet.nl.

Of u de woning van uw keuze krijgt, is afhankelijk van een aantal regels. Die regels zijn nodig omdat de vraag naar woningen groter is dan het aanbod. Wilt u meer informatie over deze regels? Wilt u weten hoe u snel voor een (andere) woning in aanmerking kunt komen? Of wilt u weten in welk soort woningen u het best of snelst terecht kunt? Kijk dan op WoningNet.nl of neem contact op met Welbions of Twinta Wonen.

Sommige huurders komen in aanmerking voor huurtoeslag. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie en kunt u een proefberekening maken.

WoningNet.nl

Welbions 
Postbus 430
7550 AK Hengelo
Bezoekadres: Paul Krugerstraat 44
Telefoon: (074) 246 83 00
Fax: (074) 246 83 01
E-mail: klantenservice@welbions.nl

Twinta Wonen
Postbus 679
7550 AR Hengelo
Bezoekadres: Boortorenweg 20
7554 RS Hengelo
Telefoon: (074) 367 73 73
E-mail: info@twinta.nl 

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu