Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Goed idee voor Hengelo? Meld u aan voor de Ideeënmarkt!

Heeft u een geweldig idee om Hengelo mooier, sportiever, socialer, veiliger, groener of cultureler te maken, maar ontbreken de middelen? Grijp dan uw kans en presenteer uw idee tijdens de Ideeënmarkt op woensdag 2 oktober aan onze raadsleden. Als zij net zo enthousiast zijn als u, dan wordt uw idee misschien wel werkelijkheid. De gemeenteraad heeft in totaal € 100.000 beschikbaar voor de beste ideeën.

Hoe het werkt

Iedereen die in Hengelo woont of werkt, kan een idee of plan aanmelden. Let op: het plan mag slechts eenmalig geld kosten en niet bedoeld zijn voor commerciële doeleinden.

Heeft u uw idee aangemeld en voldoet het aan de bovengenoemde eisen? Geweldig! Dan mag u op woensdag 2 oktober tussen 19.00 en 22.00 uur tijdens de Ideeënmarkt uw plan presenteren aan de raadsleden. Als zij overtuigd zijn en net zo enthousiast als u, kunnen zij uw idee steunen als ‘motie’ en verder met u uitwerken. Deze moties worden ingediend tijdens de gemeenteraadsvergadering, waar uiteindelijk over alle ideeën gestemd wordt. Wordt uw idee aangenomen? Dan wordt het ook uitgevoerd!

Uw idee aanmelden

Wilt u bijvoorbeeld een eigen buurtfestival organiseren, een theaterstuk opvoeren in de stad of de speeltuin in uw buurt opknappen? Meld uw idee voor Hengelo dan uiterlijk 13 september 2024 aan via www.hengelo.nl/ideeenmarkt.

Meld hier uw idee aan

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via ideeenmarkt@hengelo.nl.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu