Subsidie toegangscontrole corona

Extra geld voor naleven controle coronatoegangsbewijzen

Hengelose ondernemers en organisaties voor sport en cultuur kunnen eenmalig een bijdrage bij de gemeente aanvragen voor de controle op de coronatoegangsbewijzen.

Er is in totaal 175.000 euro beschikbaar. De subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst van een volledige aanvraag. Aanvragen kan vanaf 1 december 2021 tot en met 24 december 2021.

De gemeente verstrekt de eenmalige bijdrage omdat ondernemers en organisaties voor sport en cultuur extra kosten maken om de QR-code van de CoronaCheck App te checken. Sommigen moeten daardoor extra loonkosten van werknemers betalen, extra mensen inhuren, of zorgen voor een vrijwilligersvergoeding. Ook hebben zij vaak materiële kosten gemaakt om de QR-codes en identiteitsdocumenten te controleren.

  • Ondernemers
    Onder ondernemers verstaat de gemeente: horeca, musea, organisatoren van concerten en festivals, de bioscoop, het theater en sportscholen. Ondernemers kunnen eenmalig € 2000 euro aanvragen.
  • Organisaties voor sport en cultuur
    Dit zijn cultuurorganisaties met binnenactiviteiten, sportverenigingen met binnenactiviteiten en sportverenigingen met kantine. Deze organisaties kunnen eenmalig € 1000 aanvragen.

U kunt de subsidie aanvragen als uw onderneming of organisatie op peildatum 1 december extra kosten moet maken om bezoekers te vragen naar een geldig coronatoegangsbewijs conform de maatregelen van de Rijksoverheid.

Deze extra kosten bestaan uit:

  • loonkosten van werknemers en arbeidskrachten;
  • externe inhuur;
  • materiële kosten die de controle van het coronatoegangsbewijs en identiteitsdocument faciliteren;
  • vrijwilligersvergoedingen.

Met onderstaande aanvraagformulier kunt u de subsidie aanvragen:

Subsidieaanvraag corona

Let op: Aanvragen kunnen worden ingediend in de periode vanaf 1 december 2021 tot en met 24 december 2021!

Binnen 6 weken na sluiting van de aanvraagtermijn neemt het college een besluit. De subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst van een volledige aanvraag.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu