Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Energie besparen

Energie besparen kan vaak al met simpele maatregelen.

De omschakeling naar het gebruik van duurzame energie vraagt grote aanpassingen in de hele energieketen, van opwek tot gebruik. Van belang is om in eerste plaats de energievraag zo klein mogelijk te maken. We moeten eerst energie gaan besparen waar dat kan. Zo hebben we ook zo min mogelijk zonnepanelen, windmolens en energie-infrastructuur nodig. Besparen leidt tot minder CO2-uitstoot. Besparen kan op veel verschillende manieren en plekken. Van het isoleren van je woning, zuinige apparaten toepassen tot je eigen gedrag in je energieverbruik en consumptie. De gemeente Hengelo wil u graag helpen om energie te besparen. U kunt bijvoorbeeld:

  • simpele maatregelen nemen (wassen op een lagere temperatuur, tochtstrips gebruiken),
  • aanpassingen aan uw huis doen (HR-ketel aanschaffen, woning isoleren),
  • duurzame maatregelen nemen (kiezen voor groene stroom, zonnepanelen plaatsen).

Op de website Energieloket Hengelo vindt u hierover alle informatie.

Op dit moment wordt er een energiebespaarplan opgesteld voor de hele gemeente, het Stimuleringsplan energiebesparing. Daarin staat wat onze doelstellingen zijn voor besparing en hoe we als gehele gemeente gaan werken aan die doelstelling. 

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen of een zonneboiler? En bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw energiegebruik? Kijk dan eens op de website Zonnekaart Hengelo.

Milieu Centraal (Onderwerp: energie besparen)

Energieloket Hengelo

074-202 00 21

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu