Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Gemeentevlag Hengelo

Hengelo laat de vlag wapperen!

De Hengelose gemeentevlag stamt uit 1969 en is in de gemeenteraadsvergadering van 18 november van dat jaar officieel als gemeentevlag ingesteld. De Hengelose gemeentevlag heeft een lazuren (hemelsblauwe) achtergrond. Die wordt van linksboven naar rechtsonder in tweeën gedeeld door een gegolfde witte baan. Deze gegolfde witte baan staat symbool voor de verschillende beken die door Hengelo stromen.

Gemeentevlag

Hengelo is trots op haar gemeentevlag en dus mag deze, het liefst veel en vaak, wapperen. Met de 'Hengeler weend' die in Hengelo waait, kan dat geen probleem zijn. Dús particulieren, sportclubs, verenigingen, wijk- en winkelcentra en andere organisaties: hijs die vlag! Draai de vlag wel even een kwart slag naar rechts als u hem aan de mast hangt. Dus met de witte baan linksboven in de top.

U kunt de vlag uithangen bij officiële gelegenheden en feestelijkheden, maar het mag ook elke dag.

In 2017 sloegen Stichting Centrummanagement Hengelo, Hengelo Promotie (voorheen: Bureau Hengelo), de Marktbond en de gemeente Hengelo de handen ineen en ontwikkelden een vlaggencampagne en een vlaggenprotocol. Bezoekers van de Hengelose binnenstad zullen daardoor minimaal 10 x per jaar de Hengelose gemeentevlag zien wapperen. In zo'n 220 vlaggenmasten! De eerste keer dat dit massaal gebeurde was tijdens het evenement '150 jaar Reuring in de Stad'.

Wilt u de Hengelose gemeentevlag zelf laten wapperen? Dat kan. Want de vlag is te koop. Hij is er in twee formaten: 100 x 150 cm en 150 x 225 cm. De eerste kost € 15 en de tweede € 22,50. Beide bedragen zijn inclusief BTW.

De vlaggen zijn alleen te koop bij Hengelo Promotie aan de Markt 8 in Hengelo. U kunt daar terecht van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu