Loterijvergunning

Voor het organiseren van een loterij zijn regels.

Wilt u een loterij organiseren waarbij het prijzengeld hoger is dan € 1.550? Dan heeft u een vergunning nodig van de gemeente. Is het prijzengeld hoger dan € 4.500, dan moet u de vergunning aanvragen bij de Kansspelautoriteit.

De opbrengst van de loterij moet besteed worden aan doelen van algemeen belang. Denk hierbij aan sport, maatschappelijk welzijn, cultuur, gezondheidszorg of ontwikkelingswerk. Bijvoorbeeld de bouw van een nieuw clubgebouw voor een sportclub of aanschaf van muziekinstrumenten voor een muziekvereniging.

Een loterij waarbij het prijzengeld hoger dan €1.500 maar lager dan €4.500 is, moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 50% van de opbrengst gaat naar een goed doel van algemeen belang.
  • Er vinden maximaal 13 trekkingen plaats.
  • De loterij vindt niet plaats in een horecagelegenheid.
  • De vergunning moet aangevraagd worden bij de gemeente waar de loting van de winnaars plaatsvindt.

Toelichting 50%-regeling: u draagt minimaal 50% van de opbrengst van de loterij af aan het gekozen doel. U mag maximaal 50% van de opbrengst van de loterij besteden aan de kosten van de loterij. Voorbeeld: bedragen de kosten 40% van de opbrengst? Dan moet 60% van de opbrengst naar het goede doel.

Wees voorzichtig met de begroting. Baseer uw begroting bijvoorbeeld op een verkoop van 80% van de loten. Valt de verkoop hoger uit? Dan kunt u extra prijzen beschikbaar stellen.

Prijzengeld hoger dan € 4.500,-

Is het prijzenpakket (de winkelprijs) hoger dan € 4.500? Dan moet u een loterijvergunning aanvragen bij de Kansspelautoriteit. Let op: het gaat hier niet om de bruto-opbrengst van de loterij.

U vindt alle informatie en het aanvraagformulier op de website Kansspelautoriteit.

U kunt een loterijvergunning bij de gemeente aanvragen via het Aanvraagformulier Loterijvergunning (Pdf). Vul het aanvraagformulier volledig in en stuur het naar gemeente@hengelo.nl of per post naar Gemeente Hengelo, Team VTH Leefomgeving, Postbus 18, 7550 AA  Hengelo.

Het aanvragen van een loterijvergunning bedraagt in 2022 € 87,10

Telefoon: (0)14 074

Contactformulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu