Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Rattenoverlast

Ratten in de omgeving: een vervelend probleem.

Net als in andere gemeenten in ons land, is het aantal meldingen ook in Hengelo toegenomen. Dat komt vooral omdat gemeenten geen gif meer mogen gebruiken om ratten en muizen te bestrijden.

Hengelo zorgt ervoor dat de riolering goed werkt en dicht is. Regelmatig wordt er met behulp van rook gekeken of er gaten of kieren in de riolering zitten.

Daarnaast maakt de gemeente er werk van om vervuilde tuinen aan te pakken. Ook woningbouwvereniging Welbions zet zich daarvoor in. Ratten en muizen gedijen namelijk goed in tuinen met veel afval en onkruid.

Ook afvaldump bij containers kan ratten aantrekken. Er zijn strikte afspraken gemaakt met Twente Milieu om gedumpt afval zo snel mogelijk op te halen. Overtreders worden opgespoord en beboet.

Hieronder vindt u een aantal tips. Ongediertepreventie werkt het best als iedereen in de buurt met u meedoet. Zo kunt u samen uw steentje bijdragen aan het beperken van de overlast.

  • Voer vooral geen dieren in de openbare ruimte. Ratten en muizen komen af op etensresten die na het voeren blijven liggen.
  • Bewaar voedsel en afval op een plek waar ratten en muizen niet kunnen komen.
  • Maak openingen in de buitenmuur dicht met gaas.
  • Maak openingen binnenshuis dicht. Bijvoorbeeld in keukenkastjes, meterkast en waterput of op zolder.
  • Bied uw afval op de juiste manier aan.
  • Is er afval naast de containers gezet? Meld dat dan bij de gemeente.
  • Ziet u dat straatwerk aan het verzakken is? Meld dat dan bij de gemeente. Zo'n verzakking kan veroorzaakt worden door een kapot riool, waardoor ratten naar boven kunnen komen.

Veroorzaken ratten of muizen overlast in uw buurt of op een andere plek in de openbare ruimte? Meld dat dan bij de gemeente.

Doe uw melding snel en eenvoudig via de MijnGemeente-app op uw smartphone. De MijnGemeente-app kunt u downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android).

U kunt uw melding ook doen via het onderstaande digitale formulier.

Melding openbare ruimte

Lukt het niet digitaal? Bel dan naar 14 074. 

Twente Milieu (Voorkom ratten)

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu