Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Rioolaansluiting

Alle panden in Hengelo moeten aangesloten worden op het gemeentelijk riool.

Dat is nodig om het afvalwater van huizen en bedrijven af te voeren naar de waterzuiveringsinstallatie. Toch zijn er ook uitzonderingen op deze regel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan huizen en bedrijven in het buitengebied.

De gemeente zorgt voor de aansluiting. U mag niet zelfstandig een aansluiting op het riool maken. De gemeente legt de aansluiting, inclusief het ontstoppingsputje aan (op de grens van uw terrein). De aanvrager moet de rioolaansluiting betalen. Een standaard aansluiting heeft een diameter van maximaal 160 mm en de afstand van het riool tot de erfgrens is maximaal 10 meter. Bij afwijkende situaties of zagen in asfaltwegen wordt een meerprijs gerekend. De gemeente beslist hoe de aansluiting wordt uitgevoerd.

U moet zelf zorgen voor de aanleg van de riolering op eigen grond vanaf het ontstoppingsstuk. Wij raden u aan om eerst de gemeentelijke aansluiting te laten plaatsen. Soms zitten er obstakels in de grond. De gemeente moet dan een andere plaats zoeken voor de rioolaansluiting. Dat kan betekenen dat u uw eigen riolering daarna weer moet aanpassen. De gemeente vergoedt die kosten niet.

U kunt de rioolaansluiting heel gemakkelijk digitaal aanvragen met één van de volgende formulieren.

Let op: U moet de rioolaansluiting minimaal drie weken voor de gewenste aansluitdatum aanvragen. De aanvrager betaalt de aansluiting.

Aansluiting op vrijvervalriool:

  • een enkele aansluiting op het riool (standaard): € 1145,59
  • een dubbele aansluiting op het riool (gescheiden stelsel): € 1935,69
  • meerprijs voor extra meters: € 49,42 per meter
  • meerprijs voor zagen door asfalt: € 783,62

Voor een aansluiting die niet standaard is of een drukrioolaansluiting, ontvangt u eerst een prijsopgave.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu