Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Subsidie Groene Pet

Groene daken hebben veel voordelen. Daarom is er een subsidieregeling voor inwoners van Hengelo.

Een dak vol groen (bijvoorbeeld een sedumdak) op uw woning, garage of kippenhok: niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Groene daken kunnen veel water opslaan en verminderen zo wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Daarnaast heeft een groen dak een goede isolerende werking, verlengt het de levensduur van de onderliggende dakbedekking en zorgt het voor meer groen in de stad. Zo'n groen dak is makkelijk aan te leggen, staat mooi en is ook nog eens goed voor uw huis, het milieu en uw portemonnee. Om de aanleg van groene daken te stimuleren kent de gemeente Hengelo de subsidieregeling Groene Pet.

Wilt u meer informatie over de subsidieregeling? Kijk dan in de Uitvoeringsregeling Groene Pet (Pdf). U kunt hierin bijvoorbeeld lezen:

  • wie de subsidie kan aanvragen,
  • aan welke voorwaarden u moet voldoen,
  • hoe u de subsidie kunt aanvragen.

Let op: Vraag de subsidie altijd aan vóórdat u een groen dak maakt. Achteraf subsidie aanvragen kan niet. Uw aanvraag wordt dan afgewezen.

U kunt de subsidie aanvragen met het aanvraagformulier subsidie Groene Pet (Pdf). De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.  Daarbij geldt: OP = OP. Als de subsidiepot leeg is, krijgt u daarover bericht. 

Mail het ingevulde formulier, samen met de bijlagen, naar gemeente@hengelo.nl of stuur het op naar:

Gemeente Hengelo
Subsidieaanvraag Groene Pet
Postbus 18
7550 AA Hengelo

Alle voorwaarden staan opgenomen in de Uitvoeringsregeling Groene Pet.

Als het dak af is, meldt u dit bij de gemeente. Dat kan heel gemakkelijk via de digitale formulieren.

Voor burgers

Formulier Gereedmelding sedumdak

Voor bedrijven

Formulier Gereedmelding sedumdak - Bedrijf

Let op: Stuur een kopie van de rekening, het bewijs van betaling en één of meer foto's van het aangelegde sedumdak mee als bijlage.

Wilt u de melding liever schriftelijk regelen? Vul dan het gereedmeldingsformulier (Pdf) in en stuur het formulier met de bijlagen naar: Gemeente Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Vermeld op de envelop: Gereedmelding sedumdaken.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu