Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Afval scheiden

Afval scheiden loont

Door goed uw afval te scheiden, houdt u minder restafval over. En dat is goed voor het milieu en uw portemonnee.

Op heel veel plekken in de gemeente Hengelo zijn ondergrondse verzamelcontainers voor fijn restafval. Glas, oud papier, karton, verpakkingsmateriaal, drankenkartons, blik en textiel kunt u kwijt op een van de vele milieupleinen.En voor allerlei andere afvalstromen kunt u ook terecht op het milieupark. Dat is het afvalbrengpunt van de gemeente aan de Wegtersweg.

Meer informatie leest u ook op onze website bij Afval wegbrengen of bekijk de informatiefolder Afvalinzameling gemeente Hengelo 2024 (Pdf).

De gemeente heeft gekozen voor Diftar. Diftar is de afkorting voor geDIFferentieerd TARief. U betaalt een vast basisbedrag en een bedrag voor het aantal keren dat u de groene of grijze container aan straat zet of restafval in de ondergrondse container doet. De gemeente wil u op die manier stimuleren om uw afval goed te scheiden. Zo hebt u zelf invloed op het milieu én op de hoogte van uw afvalrekening. Kijk voor meer informatie over de tarieven op de webpagina over de afvalstoffenheffing.

Verpakkingen van plastic, blik (metalen) en drinkkartons (PMD) die u gescheiden inlevert, worden gerecycled tot nieuwe verpakkingen of andere producten. Wanneer er te veel vervuiling tussen het verpakkingsafval zit, wordt de volledige partij afgekeurd. De verpakkingen kunnen dan niet opnieuw gebruikt worden en moeten worden verbrand. Dat is zonde en niet duurzaam. Goed afval scheiden loont zich dus zeker!

Wilt u weten wat wel en niet in de verpakkingscontainer hoort? Kijk dan op Twente Milieu , Verpakkingen

Twente Milieu

Hebt u vragen over de verschillende afvalsoorten? Bijvoorbeeld:

  • Welk afval kan ik gescheiden aanbieden?
  • Wat mag er wel of niet in de gft-bak?
  • Wat wordt er met het afval gedaan?
  • Wat mag er in de textielcontainer?

Kijk dan naar het handige overzicht op de website van Twente Milieu.

Afvalcoach: eerste hulp bij afval scheiden

Wilt u weten hoe u nog beter uw afval kunt scheiden? Dan bent u bij de afvalcoaches aan het juiste adres. Afvalcoaches zijn experts op het gebied van afval. U kunt de afvalcoaches op werkdagen bereiken door te bellen naar de klantenservice van Twente Milieu (0900 85 20 111) of door te mailen naar afvalcoaches@twentemilieu.nl. De afvalcoaches gaan graag met u in gesprek: per mail, telefonisch, op straat, maar ook gewoon aan huis.

Milieutips

  • Breng oude spullen die nog bruikbaar zijn naar de kringloopwinkel. Zo maakt u er iemand anders weer blij mee.
  • Koop kritisch in. Kies voor duurzame spullen.
  • Neem een eigen boodschappentas mee.
  • Zie het als een uitdaging om zo min mogelijk restafval weg te gooien.
  • Zorg voor een goed systeem om uw afval gemakkelijk te scheiden. Geef papier, verpakkingsmateriaal, glas en groente-, fruit- en tuinafval een eigen plek.

Milieu Centraal

Kijk voor meer tips ook eens op de website van Milieu Centraal.

Twente Milieu
Telefoon: (0900) 85 20 111

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu