Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Afval wegbrengen

Hengelo heeft ondergrondse verzamelcontainers, milieupleinen, containers aan huis en u kunt terecht op het milieupark.

Op heel veel plekken in de gemeente Hengelo zijn ondergrondse verzamelcontainers voor fijn restafval. Glas, oud papier, verpakkingsmateriaal en textiel kunt u kwijt op een van de vele milieupleinen. En voor allerlei ander afval kunt u ook terecht op het milieupark. Dat is het afvalbrengpunt van de gemeente aan de Wegtersweg.

U kunt als inwoner van de gemeente Hengelo uw huishoudelijk restafval kwijt in een van de vele ondergrondse verzamelcontainers voor restafval. U hebt daarbij wel uw milieupas nodig.

  • In de opening van een ondergrondse container past een afvalzak van ongeveer 30 liter.
  • In 2024 betaalt u € 1,30 per keer (per klik). 
  • Wilt u weten hoe de ondergrondse verzamelcontainer werkt? Ga voor de gebruiksaanwijzing en een instructiefilmpje naar de website van Twente Milieu.
  • Wilt u weten waar deze verzamelcontainers zijn? Kijk dan verder op het kaartje met de containerlocaties.

Op een groot aantal plekken in Hengelo zijn milieupleinen ingericht. Op deze milieupleinen vindt u ondergrondse en bovengrondse verzamelcontainers. U kunt er gratis uw gescheiden afval kwijt, zoals verpakkingen en papier. Op de grotere pleinen zijn ook containers voor glas en textiel.

Wilt u weten waar de containerlocaties zijn en welk soort afval u er kwijt kunt? Kijk dan verder op de website van Twente Milieu.

Het milieupark is het afvalbrengpunt voor alle inwoners van de gemeente Hengelo aan de Wegtersweg 9. U kunt er allerlei soorten afval kwijt. Neem voor een bezoek aan het milieupark altijd uw milieupas mee. Ook als u alleen gratis afval komt brengen, want zonder milieupas kunt u niet op het terrein.

Wilt u meer weten over het milieupark? Bijvoorbeeld wanneer het geopend is? Kijk dan verder op de website van Twente Milieu.

Huishoudens in laagbouwwoningen kunnen beschikken over een aantal afvalcontainers aan huis. Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Kijk dan verder op de pagina over afvalcontainers aan huis.

Hoogbouwwoningen hebben in Hengelo geen container voor groente-, fruit- en tuinafval. De etensresten van de bewoners belanden daarom meestal in de ondergrondse container voor restafval. En dat is jammer want etensresten zijn goed te gebruiken als grondstof voor compost. Daarom is de gemeente gestart met het inzamelen van etensresten. 

Kijk voor alle informatie hierover op de webpagina: Biobox.

De Afvalbalie is een mobiel inzamelpunt voor afval dat niet in de (ondergrondse) container hoort. De omgebouwde, verplaatsbare container staat afwisselend op locaties door heel Hengelo. De openingstijden zijn van 9 tot 15 uur. Er zijn minimaal 2 medewerkers van Twente Milieu bij de Afvalbalie aanwezig. Afval brengen is gratis.

Let op: u kunt geen grote afvalsoorten brengen. Het afval moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grof afval kunt u naar het Milieupark aan de Wegtersweg 9 wegbrengen of tegen betaling thuis op laten halen.

Meer info

Waar en wanneer de Afvalbalie bij u in de buurt staat vindt u op de website van TwenteMilieu. Daar vindt u ook voorbeelden van afval dat gebracht kan worden. 

Uw grof afval kunt u met uw milieupas wegbrengen naar het Milieupark.

U kunt uw grof afval ook op afspraak thuis op laten halen. Bijvoorbeeld huisraad, zoals meubelen en kasten en elektrische apparaten. Afval dat vrijkomt bij verbouwing, renovatie of sloop vallen niet onder grof afval.

Op de website van Twente Milieu staan de tarieven en hoe u een afspraak kunt maken om het grof afval op te laten halen.

In 2024 kunt u eenmalig het grof afval op laten halen zonder voorrijkosten te betalen.

Twente Milieu
Telefoon: (0900) 85 20 111

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu