Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Waar bent u naar op zoek?

Cliëntondersteuner

De cliëntenondersteuner geeft informatie en advies over de vragen waar u thuis tegenaan loopt.

Heeft u vragen op het gebied van zorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk of inkomen? En weet u niet zo goed waar u het antwoord kunt vinden? Dan kan de onafhankelijke cliëntondersteuner (OCO) u helpen.

De cliëntondersteuner is er om uw belangen te behartigen. Hij geeft informatie en advies over de problemen waar u thuis tegenaan loopt. En als dat nodig is gaat hij samen met u op zoek naar de zorg en ondersteuning die het beste bij u passen.

Dat kan van alles zijn. De cliëntondersteuner kan bijvoorbeeld:

  • helpen om uw vraag of probleem goed onder woorden te brengen;
  • informatie geven over uw probleem en op welke manier u het op kunt lossen;
  • samen met u een gesprek voorbereiden (bijvoorbeeld met de gemeente of een andere instantie);
  • met u meegaan naar een gesprek;
  • helpen met het maken van een persoonlijk plan om uw probleem op te lossen (en om te zorgen dat het probleem in de toekomst niet weer ontstaat).

De cliëntondersteuner is een professional of vrijwilliger die onafhankelijk is. Hij werkt niet voor de gemeente of een hulpverleningsinstantie, maar komt op voor uw belang. U kunt zelf beslissen welke hulp of zorg het beste bij u past. 

Het inschakelen van een cliëntondersteuner is gratis.

Na de eerste kennismaking bepaalt u zelf of u de cliëntondersteuner wilt inschakelen of niet. Maar wat u ook beslist, u kunt er altijd op rekenen dat de cliëntondersteuner vertrouwelijk met uw informatie om gaat. Wat u met elkaar bespreekt blijft dus tussen u beiden.

Alleen als u daar toestemming voor geeft, zal de cliëntondersteuner informatie met anderen delen. U bent daar dus altijd van op de hoogte. Het liefst bent u er zelf ook bij aanwezig. Zodat u samen de zorg en ondersteuning vindt die het beste bij u passen.

U kunt de onafhankelijke cliëntondersteuners bereiken via Wijkracht.

Als u dat fijn vindt, komt de cliëntondersteuner graag bij u thuis voor een eerste kennismaking.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu