Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >

Gladheidsbestrijding

Bij winterse gladheid houdt de gemeente de belangrijkste wegen en fietspaden zo goed mogelijk begaanbaar.

In principe wordt alleen gestrooid op de belangrijkste wegen en fietspaden. In woonstraten wordt alleen gestrooid als er veel fietsverkeer is of als het een toegangsweg is tot een basisschool, verzorgingstehuis, winkelcentrum of ziekenhuis. Meer informatie hierover vindt u op de kaart met de vaste strooiroutes in Hengelo.

Let op: Bij extreme sneeuwval ligt de prioriteit op het sneeuw- en ijsvrij houden van de invalswegen. Zo blijft de stad bereikbaar, met name voor hulpdiensten. Andere wegen, straten en fietspaden binnen de strooiroute komen aan de beurt zodra dat mogelijk is.

Als er gevaarlijke situaties ontstaan door gladheid, kunt u dat snel en eenvoudig melden via de MijnGemeente-app op uw smartphone. De MijnGemeente-app kunt u downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android). 

U kunt uw melding ook doen via het onderstaande digitale formulier:

Melding openbare ruimte

Lukt het niet digitaal? Of gaat het om een zeer gevaarlijke situatie die met spoed verholpen moet worden? Bel dan naar 14 074.

Let op: Twente Milieu rijdt alleen op vaste routes die - afhankelijk van de weersomstandigheden - ongeveer 3,5 uur duren. Meldingen over wegen die buiten deze routes vallen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

  • Wees voorbereid en haal op tijd zout in huis.
  • Bewaar geopende zakken of emmers strooizout op een droge plaats. Dan gaat het zout niet klonteren.
  • Strooi zout vooral op plekken waar mensen overheen lopen of rijden. Anders werkt het zout niet goed.
  • Bij sneeuw is het beter om eerst te vegen en - als het nodig is - daarna pas te strooien. Veeg de sneeuw naar een plek waar niemand er last van heeft. En houd goten en rioolputten vrij van sneeuw.
  • Om een dikke ijslaag begaanbaar te maken, kunt u beter zand strooien dan zout.
  • Zout is niet erg milieuvriendelijk. Het kan wortels van planten en bomen beschadigen. Gebruik daarom niet meer dan nodig is.
  • Een handje (strooi)zout is genoeg voor bijna tien vierkante meter.

In Hengelo houdt Twente Milieu zich bezig met het ophalen van huisvuil, maar ook met het schoon en begaanbaar houden van wegen tijdens gladheid. Twente Milieu doet zijn uiterste best om al die diensten zo goed en zo snel mogelijk uit te voeren. Maar het ijsvrij houden van hoofdwegen heeft in de winter de allerhoogste prioriteit. En de chauffeurs die het huisvuil ophalen, zitten ook op de strooiwagens. Daardoor kan in de winter de vuilinzameling in sommige wijken vertraging oplopen. Ook omdat er veel smalle straten zijn waar de vuilniswagens in winterse omstandigheden niet kunnen komen. De gemeente Hengelo en Twente Milieu vragen uw begrip hiervoor.

Gemeente Hengelo
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu