Gladheidsbestrijding

Bij winterse gladheid houdt de gemeente de belangrijkste wegen en fietspaden zo goed mogelijk begaanbaar.

In principe wordt alleen gestrooid op de belangrijkste wegen en fietspaden. In woonstraten wordt alleen gestrooid als er veel fietsverkeer is of als het een toegangsweg is tot een basisschool, verzorgingstehuis, winkelcentrum of ziekenhuis. Meer informatie hierover vindt u op de kaart met de vaste strooiroutes in Hengelo.

Als er zeer gevaarlijke situaties ontstaan door gladheid, dan kunt u dat melden via het digitale formulier.

Melding openbare ruimte

Hebt u een smartphone? Dan kunt u uw melding ook snel en gemakkelijk doorgeven via de app BuitenBeter. U kunt deze app gratis downloaden via BuitenBeter.

Lukt het niet via internet? Dan mag u ook bellen naar 14 074.

Let op: Twente Milieu rijdt alleen op vaste routes die - afhankelijk van de weersomstandigheden - ongeveer 3,5 uur duren. Meldingen over wegen die buiten deze routes vallen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

  • Wees voorbereid en haal op tijd zout in huis.
  • Bewaar geopende zakken of emmers strooizout op een droge plaats. Dan gaat het zout niet klonteren.
  • Strooi zout vooral op plekken waar mensen overheen lopen of rijden. Anders werkt het zout niet goed.
  • Bij sneeuw is het beter om eerst te vegen en - als het nodig is - daarna pas te strooien. Veeg de sneeuw naar een plek waar niemand er last van heeft. En houd goten en rioolputten vrij van sneeuw.
  • Om een dikke ijslaag begaanbaar te maken, kunt u beter zand strooien dan zout.
  • Zout is niet erg milieuvriendelijk. Het kan wortels van planten en bomen beschadigen. Gebruik daarom niet meer dan nodig is.
  • Een handje (strooi)zout is genoeg voor bijna tien vierkante meter.

U kunt gratis strooizout ophalen bij het Milieupark aan de Wegtersweg. Dat kan alleen op werkdagen van 9.30 tot 12.00 uur (dus niet op zaterdag). U krijgt bij het Milieupark maximaal 10 liter gratis zout. Neem wel zelf een emmer mee. En vergeet uw milieupas niet.

Het gratis zout is alleen bedoeld voor particulieren en scholen. Strooizout is ook gewoon te koop, bijvoorbeeld bij bouwmarkten en tuincentra. Maar u kunt ook keukenzout uit de supermarkt gebruiken. Op een trottoir werkt keukenzout vaak zelfs beter dan strooizout. Dat komt omdat keukenzout veel fijnere korrels heeft en daardoor gemakkelijker te verdelen is. Strooizout is niet eetbaar!

In Hengelo houdt Twente Milieu zich bezig met het ophalen van huisvuil, maar ook met het schoon en begaanbaar houden van wegen tijdens gladheid. Twente Milieu doet zijn uiterste best om al die diensten zo goed en zo snel mogelijk uit te voeren. Maar het ijsvrij houden van hoofdwegen heeft in de winter de allerhoogste prioriteit. En de chauffeurs die het huisvuil ophalen, zitten ook op de strooiwagens. Daardoor kan in de winter de vuilinzameling in sommige wijken vertraging oplopen. Ook omdat er veel smalle straten zijn waar de vuilniswagens in winterse omstandigheden niet kunnen komen. De gemeente Hengelo en Twente Milieu vragen uw begrip hiervoor.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie >
Gemeente Hengelo
nl
en de
Zoek Sluit
Menu
Sluit
Menu